Recept: Zeleninová omáčka

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 200 g zeleniny
  • 40 g másla
  • 30 g mouky
  • 0,5 vody nebo vývaru
  • sůl
  • čerstvá petrželka nebo šmitlík
  • 1 žloutek.

Postup receptu

  1. Očištěnou zeleninu opereme, pokrájíme na drobné kousky
  2. Dřevnaté části dáme vyvařit spolu s vývarem z kosti nebo masoxu, měkké na rozpušťeném másle dusíme
  3. Podušenou zeleninu zaprášíme moukou, necháme ji zpěnit a přiléváme po částech vývar
  4. Dostatečně rozředěnou omáčku necháme vařit, až je zelenina měkká
  5. Hotovou omáčku zjemníme žloutkem, který rozmícháme v tročce vychladlé omáčky
  6. Tuto omáčku připravujeme především z celeru, chřestu, porku nebo z míchané zeleniny

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 6 votes

No Comments

  • Bublaninu všichni doma zbožňujeme nejen pro svou chuť, ale i pro rychlé udělání a také proto, že se tam dá dat jakékoliv ovoce a to je fajn, ještě teda na ni vždycky nazdobím drobenku.

  • Ježiši u nás se dělá po generace a ze vším co se najde u nás na zahrádce od malin po lebarboru, třešně, meruňky, jahody atd.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *