Zeleninová polévka s masovými knedlíčky

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 20 dkg mrkve
  • 10 dkg petržele
  • 20 dkg brambor
  • 1 stonek celeru
  • 10 dkg mražených fazolek
  • 1 a 1/2 l masového vývaru (z kostky)
  • 1 starší houska
  • 1 cibule
  • 15 dkg mletého masa
  • 2 lžíce najemno posekané petrželové natě
  • 1 žloutek
  • 1 vejce,1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř. 2 lžíce mléka

Postup receptu

  1. Mrkev, petržel, brambory a celer nakrájí,me na kousky a společně s fazolkami vaříme v masovém vývaru asi 10 minut
  2. V mléce namočíme housku
  3. Cibulku posekáme najemno a zesklovatíme na oleji
  4. Mleté maso promícháme s vymačkanou houskou, petrželovou natí, vejcem, žloutkem, moukou, osmahnutou cibulkou, osolíme, opepříme a z těsta tvarujeme vlhkýma rukama malé knedlíčky
  5. Vkládáme do vroucí a osolené vody, vaříme na velmi mírném ohni asi 7-10 minut
  6. Polévku rozdělíme do talířů a přidáme knedlíčky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.