Vynikající čevabčiči pro vegetariány ze zeleniny

Vynikající čevabčiči pro vegetariány ze zeleniny
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg míchané zeleniny (čerstvé nebo mražené)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2–3 vejce
  • mletý pepř
  • sůl
  • 8 lžic smetany
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • jemná strouhanka
  • olej

Postup receptu

  1. Zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout
  2. Vychladlou pomeleme na masovém mlýnku nebo nadrobno nasekáme, přidáme na malé kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a sůl, mletý pepř, vejce, smetanu, mouku a vypracujeme tužší hmotu
  3. Necháme chvíli stát
  4. Pak tvarujeme válečky, které obalujeme ve strouhance a smažíme v horkém oleji
  5. Příloha: brambory, tatarská omáčka, zeleninový salát
Komentáře
  1. Přidala jsem tam hodně květáku a brokolice ta to hezky zahustila a místo rohlíků tam dávám na zhoustnutí klasickou strouhanku a stím jak sjem si tu udělla po svém bylo vynikající. Unás se zelenina jí hodně a kdo ji moc nemusí může si tam nastrouhát třeba salámek.

  2. Uděla jsme to chlapům doma a ani neremcali takže super. Konečně ne masité jídlo, které jim chutná.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X