Zeleninové čevabčiči. ❤️ Budete potřebovat: 50 dkg míchané zeleniny a to čerstvé nebo mražené, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2-3 vejce, mletý pepř, sůl, 8 lžic smetany, 3/4 hrnku polohrubé mouky, jemná strouhanka, olej..
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg míchané zeleniny a to čerstvé nebo mražené
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2-3 vejce
- mletý pepř
- sůl
- 8 lžic smetany
- 3/4 hrnku polohrubé mouky
- jemná strouhanka
- olej.
Postup receptu
- Zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout
- Vychladlou pomeleme na masovém mlýnku nebo nadrobno nasekáme, přidáme na malé kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a sůl, mletý pepř, vejce, smetanu,mouku a vypracujeme tužší hmotu
- Necháme chvíli stát
- Pak tvarujeme válečky, které obalujeme ve strouhance a smažíme v horkém oleji
- Příloha: brambory, tatarská omáčka, zeleninový salát
Přidala jsem tam hodně květáku a brokolice ta to hezky zahustila a místo rohlíků tam dávám na zhoustnutí klasickou strouhanku a stím jak sjem si tu udělla po svém bylo vynikající. Unás se zelenina jí hodně a kdo ji moc nemusí může si tam nastrouhát třeba salámek.
Uděla jsme to chlapům doma a ani neremcali takže super. Konečně ne masité jídlo, které jim chutná.