Zeleninové karbanátky s pohankou

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • čtvrtka kapusty
  • čtvrtka květáku
  • 2 zelené papriky
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce pohanky
  • 8 lžic vody
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • majoránka
  • strouhanka
  • trojobal
  • tuk na smažení.

Postup receptu

  1. Pohanku propláchneme, zalijeme vodou a necháme nabobtnat
  2. Kapustu i květák povaříme ve slané vodě
  3. Současně uvaříme za občasného zamíchání pohankovou kaši
  4. Okapaný květák a kapustu pomeleme nebo drobně usekáme, totéž uděláme s paprikami, cibuli a česnek drobně nakrájíme, mrkev nastrouháme
  5. V míse vše promícháme s uvařenou pohankovou kaší, hladkou moukou, vejcem a kořením
  6. Vytvarujeme karbanátky, obalíme je v trojobalu a usmažíme v horkém oleji
  7. Příloha: brambory, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.