Netradiční bezmasé lasagne ze zeleniny

Netradiční bezmasé lasagne ze zeleniny
Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 12 plátků lasagní
  • 20 dkg listového špenátu
  • 5 dkg másla
  • 5 dkg hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 4 rajčata
  • 20 dkg strouhaného sýra
  • 2 lžíce oleje
  • strouhanka a máslo na vymazání a vysypání pekáčku

Postup receptu

  1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme jíšku
  2. Za stálého míchání přilijeme studené mléko, promícháme, přidáme sůl, pepř a směs vaříme asi 15 minut za občasného promíchání
  3. Cibuli a pórek nasekáme najemno, rajčata na kostičky, omytý špenát na malé kousky
  4. Cibuli zesklovatíme na oleji, přidáme rajčata, pórek, osolíme a opepříme
  5. Dusíme několik minut a nakonec přidáme špenát, dusíme 1 minutu a odstavíme z plotny
  6. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou
  7. Na dno dáme část zeleninové směsi, zalijeme připravenou omáčkou, posypeme částí strouhaného sýra a poklademe plátky lasagní
  8. Takto uděláme několik vrstev, skončíme omáčkou a posypeme sýrem
  9. Pekáček vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30–35 minut

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X