Ingredience
- 0,5 kg míchané zeleniny
- 30 g tuku
- 30 g mouky na jišku
- 0,25 l mléka
- 1 vejce
- strouhanka
- 200 g tuku
Postup receptu
- Z tuku a mouky uděláme světlou jišku, zalijeme ji asi šálkem mléka, aby vznikla hladká, hustá kaše
- Osolíme ji, přidáme 1 vejce, usekanou zaleninu a podle potřeby strouhanku
- Z hmoty děláme malé placičky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance a smažíme na tuku
- Mohou se využít i jako příloha k nějakému masu
Moja babička dělá zeleninové smaženky tak, že uvaří květák nebo brokolici dá do nich majoránku, pepř, sůl, kmín drcený s vajíčkem a strouhankou. Vše dobře zamíchá a dělá palcičky, které smaží na sádle domácím a to je dobrota lepší jsme ještě nejedla věřte mě. Můžete i květák a brokolici dohromady spojit.