Zeleninové smaženky

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 0,5 kg míchané zeleniny
  • 30 g tuku
  • 30 g mouky na jišku
  • 0,25 l mléka
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • 200 g tuku

Postup receptu

  1. Z tuku a mouky uděláme světlou jišku, zalijeme ji asi šálkem mléka, aby vznikla hladká, hustá kaše
  2. Osolíme ji, přidáme 1 vejce, usekanou zaleninu a podle potřeby strouhanku
  3. Z hmoty děláme malé placičky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance a smažíme na tuku
  4. Mohou se využít i jako příloha k nějakému masu

Komentáře

  1. Moja babička dělá zeleninové smaženky tak, že uvaří květák nebo brokolici dá do nich majoránku, pepř, sůl, kmín drcený s vajíčkem a strouhankou. Vše dobře zamíchá a dělá palcičky, které smaží na sádle domácím a to je dobrota lepší jsme ještě nejedla věřte mě. Můžete i květák a brokolici dohromady spojit.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.