Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg hladké mouky
  • 1 dkg droždí
  • 7 dkg rozpuštěného másla
  • 50 dkg rajčat
  • 50 dkg cukety
  • 10 dkg strouhaného sýra
  • 2 vejce
  • 10 dkg kysané smetany
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce tymiánu
  • sůl

Postup receptu

  1. Ve 100 ml vlažné vody rozmícháme droždí se špetkou cukru
  2. Do mouky přidáme máslo, lžičku soli, kvásek, umícháme v hladké těsto, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout nejméně 60 minut
  3. Plech vymažeme a těsto vyválíme
  4. Přendáme na plech a vytvoříme okraje
  5. Rajčata a cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky
  6. Plátky zeleniny rozložíme na těsto, trochu osolíme
  7. Vejce, smetanu a bylinky smícháme, přelijeme koláč, posypeme sýrem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 220°C asi 40 minut

Sdílejte svým přátelům

4.5 (89.47%) 19 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *