Ingredience
- 1 kg cibule
1 kg paprik
1 kg rajčat
1 kg okurek salátovekZálivka – 750 ml vody
250 ml octa
25 dkg cukru
5 dkg soli
Postup receptu
- Nejprve si nakrájíme zeleninu na takovou velikost, jakou chceme mít
- Ve větším hrnci, kde nám vleze všechna zelenina si uvaříme zálivku
- Do vroucí zálivky vsypeme nejprve cibuli a necháme přejít varem
- Přidáme papriku a opět necháme přejít varem a vsypeme okurky
- Po zavaření zálivky ukončíme var a vmícháme rajčata
- Děrovanou lžící naplníme sklenice zeleninou a potom dolijeme zálivku
- Před uzavřením sklenic přidáme olej, nejlépe slunečnicový
- Na sklenici o obsahu 370 ml dáme jednu kávovou lžičku a na 720 ml necelou polévkovou lžíci
- Sterilujeme 20 minut při 85°C
- Rajčata mohou být různých barev, ale musí být pevná
- Papriky také mohou být barevné, nejvhodnější jsou kapie, nebo hrubostěnné
- Salátovku lze částečně nahradit mladou cuketou i se slupkou