Zeleninový salát sterilovaný.

Ingredience

  • 1 kg cibule
    1 kg paprik
    1 kg rajčat
    1 kg okurek salátovek

    Zálivka – 750 ml vody
    250 ml octa
    25 dkg cukru
    5 dkg soli

Postup receptu

  1. Nejprve si nakrájíme zeleninu na takovou velikost, jakou chceme mít
  2. Ve větším hrnci, kde nám vleze všechna zelenina si uvaříme zálivku
  3. Do vroucí zálivky vsypeme nejprve cibuli a necháme přejít varem
  4. Přidáme papriku a opět necháme přejít varem a vsypeme okurky
  5. Po zavaření zálivky ukončíme var a vmícháme rajčata
  6. Děrovanou lžící naplníme sklenice zeleninou a potom dolijeme zálivku
  7. Před uzavřením sklenic přidáme olej, nejlépe slunečnicový
  8. Na sklenici o obsahu 370 ml dáme jednu kávovou lžičku a na 720 ml necelou polévkovou lžíci
  9. Sterilujeme 20 minut při 85°C
  10. Rajčata mohou být různých barev, ale musí být pevná
  11. Papriky také mohou být barevné, nejvhodnější jsou kapie, nebo hrubostěnné
  12. Salátovku lze částečně nahradit mladou cuketou i se slupkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.