Zelňačka z červeného sterilovaného zelí

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 sklenice červeného sterilovaného zelí
  • 2 mrkve
  • 3 brambory
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • 6 kuliček celého pepře
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • špetka pálivé mleté papriky nebo chilli koření
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 ostřejší klobása
  • 4 lžíce kečupu
  • kmín
  • sůl
  • 1 l vývaru nebo vody s masovým bujónem.

Postup receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a v hrnci na polévku ji rozškvaříme
  2. Pak k ní přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a pepř, na plátky nakrájený česnek a klobásu nakrájenou na kolečka
  3. Krátce podusíme, pak přidáme zelí i s nálevem, nakrájenou mrkev, sladkou i pálivou papriku a kečup
  4. Zalijeme částí vývaru nebo vody a povaříme
  5. Zvlášť uvaříme oloupané brambory nakrájené na kostky s kmínem ve zbytku vody nebo vývaru a měkké je přidáme i s vývarem do polévky
  6. Z hotové polévky vyjmeme koření
  7. Polévku nezahušťujeme, je hustá zelím a zeleninou

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 13 hodnocení

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00