Zelný koláč

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 balíček listového těsta (50 dkg)
  • 1 sáček kysaného zelí (50 dkg)
  • 30 dkg vařeného uzeného masa
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • sádlo.

Postup receptu

  1. Z listového těsta vyválíme kulaté 2 pláty, 1 větší, 1 menší
  2. Větší plát vložíme do vymazané koláčové (nebo dortové) formy tak, abychom vytvořili zvednuté okraje
  3. Posypeme jej uzeným a předem uvařeným masem nakrájeným na drobné kostičky
  4. Na maso navršíme odkapané kysané zelí, které podle potřeby překrájíme na kratší kousky
  5. Dochutíme solí, kmínem a pepřem a vše zakryjeme druhým, menším plátem
  6. Okraje obou plátků dobře spojíme
  7. V horké troubě při 220°C upečeme dozlatova a krájíme až po vychladnutí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.