Žemlovka s tvarohem a jablky

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 chlebíčková veka
  • 4 velká jablka
  • 1 měkký tvaroh
  • 1 vejce
  • 1/4 l mléka
  • asi 2-3 lžíce cukru
  • 2 lžíce másla.

Postup receptu

  1. Veku nakrájíme na tenké plátky a přelijeme vlahým mlékem s rozpuštěným cukrem
  2. Tvaroh rozmícháme a osladíme podle chuti, jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme je nebo nastrouháme na plátky
  3. Do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací misky dáme polovinu namočených plátků veky, vrstvu tvarohu, vrstvu jablek a zakryjeme druhou polovinou plátků z veky
  4. Pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme
  5. Po zapečení polijeme vejcem rozmíchaným v troše mléka a dopečeme do kůrky
  6. Upečenou můžeme zdobit bílkovým sněhem

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 15 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00