Žloutkové věnečky

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • Krém: půl litru mléka
  • 5 lžic rumu
  • 2 vanilkové pudinky
  • 3 vanilkový cukry
  • 15 dkg másla
  • 13 dkg cukru krupice.
    Poleva: 1 lžíce rumu
  • cukr moučka 15 dkg
  • 2 lžíce horkého mléka.
    Těsto: 14 dkg hladké mouky
  • špetka soli
  • 90 dkg ztuženého tuku
  • 250 ml vody
  • 4 vejce.

Postup receptu

  1. Dáme si do hrnce vodu se solí a tukem
  2. Jakmile začne voda vřít přisypeme mouku a vaříme asi 5 minut a pořád mícháme
  3. Pak těsto při občasném míchání necháme vychladnou a přidáváme postupně jedno vejce za druhým
  4. Hotové těsto dáme do sáčku na ozdobení dortů a dělám malé věnečky přímo na vymaštěný plech
  5. Pečeme je v předehřáté troubě na 170°C asi 20 minutek
  6. Mezitím si uděláme náplň a to tak, že si necháme změknout máslíčko a uvaříme si s mléka a pudinků pudink, který necháme vychladnout a postupně do másla vmícháváme pudinka a podle chuti přidáme rumíček
  7. Hotové a vychladlé věnečky si rozkrojíme na půl a plníme krémem
  8. Potom si uděláme polevu a to tak, že cukr, rum a jhorké mléko třeme než se nám udělá hmota kterou je poléváme a necháme ještě tak hodinu ztuhnout a můžete hned konzumovat

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.