Znojemská omáčka

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kysaná smetana,7 okurek nastrouhaných na jmeno nebo na kostičky
  • 1 cibule
  • trocha mouky na jišku
  • 500 ml vody
  • 5 lžic másla. Na dochucení: cukr
  • sůl
  • ocet
  • pepř.

Postup receptu

  1. Takže si nakrájíme na jemno cibulku a nastrouháme kyselé okurky
  2. Potom si rozehřejeme máslo a nasypeme si do něj haldkou mouku a uděláme jišku
  3. Do které dáme vodu nebo vývar a okurky s cukrem, trošku pepře a soli, pokud to neni dost okyselné přidejte ocet
  4. Vše společně povaříme
  5. Pak si ještě zakvedláme troškou mouky smetanu zakysanou a ještě ji tam vmícháme a necháme jen projít varem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.