Znojemské vepřové maso

Znojemské vepřové maso
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 plátky vepřového masa,1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 2-3 sterilované okurky
  • 1 slabý párek
  • 2 vařená vejce
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1/2 kostky bujónu
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 vody
  • 2 lžíce hladké mouky.

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme je a opepříme
  2. Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a na ní osmahneme nakrájené maso
  3. Pak přidáme nadrobno nakrájené okurky a na kolečka nakrájený párek
  4. Vše osmažíme a podlijeme vodou
  5. Přidáme rozdrobený bujón a vše dusíme do změknutí masa
  6. Když je vše měkké, přidáme hořčici, nadrobno nakrájená vejce a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a povaříme
  7. Příloha: bramborový knedlík, rýže

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X