Pompézní a velice populární cheesecake v 6 lahodných receptech

Tento famózní dezert získal takovou oblibu, že je improvizován do mnoha podob. 

Máte svůj ověřený recept na cheesecake nebo se rádi inspirujete?

Pokud jste jej ještě nikdy nepekli, určitě si přečtěte, jak na to.

Vypadá sice jednoduše, ale zdání klame. 

Poradíme vám, jak udělat náramný cheesecake v pečené i nepečené variantě.

K dokonalému soustu tohoto dezertu se zajisté hodí i šálek výborné kávy. Pokud stále zvažujete koupi plně automatického kávovaru, poradíme vám.

Jak připravit cheesecake opravdu dobře?

V pečení cheesecaku nás čeká hned několik úskalí. Kdo již tento dezert dělal, možná na některá z nich narazil. Není to totiž nic pro nedočkavce, spěchem se může totiž jenom zkazit. Co je na tom vlastně tak složité? Prvním bodem je špatný proces v přípravě krému.

Každá ingredience by se měla přidávat zvlášť a opravdu pomalu zašlehávat. Klidně využijte i své ruce, neuděláte si v těstu toliko bublin. Před pečením je ještě ideální formou párkrát bouchnout o pracovní plochu, aby ještě onen přebytečný vzduch vyšel ven. 

Dalším bodem je vysušený krém. To nemá rád skoro nikdo. Správná konzistence náplně uprostřed cheesecaku po upečení zůstává rosolovitá (stačí zatřást, a poznáte). Jak tedy vysušení nebo přepečení předejít? Pečte ve vodní lázni. Formu obalte do alobalu a ponořte do jiné nádoby s vodou. 

Následující chybou jsou teplotní šoky, které cheesecake utrpí, což ve výsledku způsobí jeho popraskání. Na to si dávejte také pozor, musí chladnout opravdu pomalu.

Podívejte se i na další recepty na tvarohové řezy nebo nepečené dezerty.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.