Uvařte si ty nejlepší polévky z Pekingu ohromte své známé

Pekingské polévky se řadí mezi ty nejoblíbenější na světě díky své vyvážené chuti. 

Nemusíte cestovat daleko abyste si je vychutnali! 

Přinášíme vám 5 skvělých receptů jak s masem tak bez něho. 

Už jste je vyzkoušeli?

Co jsou to čínské houby a jak se používají

Určitě jste si všimli že se téměř u všech receptů používají čínské houby. Tady jsou ty nejdůležitější informace o nich:

  • Mezi nejrozšířenější druhy asijských hub patří shiitake, enoki nebo jidášovo ucho. 
  • Svůj původ mají především v Japonsku a Číně odkud se rozšířili do celého světa. 
  • Tyto houby dneska už běžně seženete ve větším supermarketu a nebo v asijských potravinách. 
  • Pokud neseženete čerstvé houby tak je můžete pořídit i sušené, kdy se jejich objem zdvojnásobí téměř dvakrát a pak je dále upravujete jako houby čerstvé. 
  • Mají taky spoustu zdravotních benefitů, a to například zlepšení imunity a prevence rakoviny.
  • Mají také mnoho vitamínu a minerálů a proto by ve vašem jídelníčku neměly chybět. 

Skvělý způsob jak tyto houby využít jsou i pekingské polévky. Která z nich vás zaujala nejvíce? Napište nám to do komentářů. 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.