Tradiční bábovka ze šlehačky s polevou

Tradiční bábovka ze šlehačky s polevou
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 šlehačka
  • 4 vejce
  • 1/2 l polohrubé mouky
  • 1/4 kg cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 10 dkg čokoládové (nebo jiné dle preferencí) polevy

Postup receptu

  1. Vejce smícháme s cukrem, přidáme vanilkový cukr a postupně přidáváme šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva
  2. Troubu předehřejeme na 170 °C
  3. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou
  4. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 45 minut
  5. Čokoládovou polevu rozpustíme a vychladlou bábovku s ní přelijeme
  6. Necháme zcela zatuhnout

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.