Francouzské pudinkové větrníky

Francouzské pudinkové větrníky
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 350 g tuku Hera jiný nedávám
  • 250 g moučkového cukru
  • 450 g hladké mouky
  • prášek do pečiva
  • 5 celých vajec
  • 1/8 l mléka
  • kakao
  • broskve nebo jahody.

Náplň

  • 1/2 l mléka
  • 250 g másla
  • 2 balíčky pudinku
  • 6 lžic moučkového cukru.

Postup receptu

  1. Musíme cukr a tuk Heru utřít do pěny, do mouky dáme prášek do pečiva a vše smícháme s vejci a mlékem
  2. Těsto si rozdělíme na dva díly
  3. Jeden díl musíme obarvit kakaem, dáme asi 4 lžíce kakaa
  4. Pak na vymyzaný a vysypaný plech naneseme světlé těsto a stěrkou promáčkneme vlny a pak nalijeme tmavé těsto a zarovnáme
  5. Pak už jen pečeme asi 25 minut
  6. Až vlny dopečeme a vychladnou pklademe ho broskvemi nebo jiným oocem a navrch polijeme krémem
  7. Kdo má rád ještě můžete polít čokoládovou polevou nebo posypat strouhanou čokoládou s kokosem
Vlny podávejte s kávou nebo jiným oblíbeným nápojem. K přípravě vám pomohou kávovary Philips z naší recenze.
Komentáře
  1. Dělala je moje sestra a jsou boží, ta jemnost a lehkost krému a těstíčko je jak u věnečkú, lehký a výborný,určitě to zkuste a nebudete litovat.

  2. O víkendu jsem je dělal sestře na oslavu narozenin a jen se po nich zaprášilo a kdybych měla hodnotit recept, skvěle se to dělá bez problémů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X