Nejlepší recepty na cuketovou sekanou pro mlsné jazýčky. Jakou variantu vyzkoušíte jako první?

Malá změna bude mít velký efekt! Takže pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více zeleniny, ale nevíte jak, nechutná vám v syrovém stavu nebo máte jakýkoliv jiný důvod.

Máme tu řešení v podobě těchto receptů na sekanou z cukety, která splní všechny vaše požadavky.

Je plná šťavnatého masa, ale i lahodné zeleniny, kterou ani nepoznáte, že jíte! Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou.

Dáte si výtečný pokrm plný bílkovin a doplníte i zásoby vlákniny díky zeleniny. Tím můžete nastartovat vaši cestu ke zdravějšímu životnímu stylu!

A to stojí za to!

Můžeme konzumovat syrovou cuketu?

Stručně řečeno, odrůdy cuket, které kupujeme v obchodech by měly být bezpečné ke konzumaci v syrovém stavu.

Jsou chutné, neuvěřitelně zdravé a dají se upravit na různé způsoby.

Pokud však kousnete do extrémně hořké cukety, je nejlepší ji i hned vyhodit. Je to známka vysokých koncentrací takzvaných cucurbitacinů, které mohou být zdraví škodlivé.

Ačkoli je vysoce nepravděpodobné, že si koupíte extrémně hořkou cuketu v supermarketu, pokud se vám ale chuť cukety nezdá a přijde vám nahořklá, je lepší se mýlit než si způsobit otravu jídlem a vyhodit ji.

Ale většina produktů zakoupených v supermarketech nebo na farmách je bezpečná a zdravá pro konzumaci syrová nebo vařená.

Před samotnou konzumací se ujistěte, že jste cuketu důkladně omyli, abyste se vyhnuli riziku kontaminace bakteriemi. Kromě toho se ujistěte, že jí vhodně skladujete v chladničce pro pozdější použití.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.