Vyzkoušejte recepty s kohoutem na různé způsoby, který může být luxusním obědem i vydatnou večeří

Chystáte sváteční či jen slavnostní hostinu a přemýšlíte, čím své hosty překvapit? Pak rozhodně zkuste recepty na domácího kohouta.

Je to ten druh masa, který člověk chystá jednou za čas, ale když se to udělá správně, je výsledný pokrm naprosto vynikající.

Máme pro vás několik zajímavých lahůdek, které rozhodně stojí za to ochutnat. Uvidíte, která receptura vám nakonec bude vyhovovat nejvíc.

Potěšte své blízké a připravte jim něco zvláštního, co s chutí ochutnáte společně s nimi.

Tip: A co třeba kohout pečený v troubě se zeleninou? Proč ho nezkusit.
Co budete potřebovat:
1 vařený kohout nakrájený na porce, 2 cibule nakrájené na větší kostky, 3 oloupané a nahrubo nakrájené mrkve, 3 stonky řapíkatého celeru nasekaného na středně velké kousky, 3 stroužky česneku, 2 – 3 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl a mletý černý pepř, panák koňaku a 3 snítky tymiánu.
Jak na to:
Kohouta ze všech stran osolíte a opepříte. Do vysokého pekáče dejte veškerou zeleninu, pokapejte trochou olivového oleje, osolte, opepřete, promíchejte a poté na zeleninu položte všechny porce kohouta.

Přelijte jej koňakem, přidejte snítky tymiánu, zakryjte poklicí a vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů. Nechte péct po dobu 90 minut. Servírujte i s pečenou zeleninou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.