Zůstaňte doma a připravte si naše koktejly na Silvestr! Chutnají lépe než na baru

Rozloučení s právě uplynulým rokem a přivítání roku nadcházejícího se slaví nejen s dobrým jídlem, ale také s dobrým pitím.

Přesně k tomuto účelu jsme připravili tyto recepty na silvestrovské koktejly, které rozproudí každou zábavu!

Pojďte vyzkoušet pár našich oblíbených a zlomte stereotyp, že míchané drinky patří jen k létu!

Nový rok v historii a ve světe

Již tisíce let se slaví začátek nového roku.

Někdy to byla jen příležitost pro lidi k jídlu, pití a zábavě, ale na některých místech byly slavnosti spojeny s přírodními nebo astronomickými událostmi.

Například v Egyptě se začátek roku shodoval s tím, kdy se zaplavila řeka Nil, a to se normálně stalo, když vycházela hvězda Sirius.

Peršané a Féničané zahájili svůj nový rok jarní rovnodenností (to je kolem 20. března, kdy Slunce svítí víceméně přímo na rovník a délka noci a dne je téměř stejná).

Nejstarší oslava Nového roku
Město Babylon ve starověké Mezopotámii bylo místem, kde byly zhruba před 4000 lety zaznamenány první oslavy Nového roku.

Moderní oslavy
V mnoha městech po celém světě se po půlnoci 31. prosince konají velkolepé ohňostroje. V posledních letech bylo Sydney v Austrálii hostitelem jedné z prvních z těchto oslav, protože Nový rok tam dorazí dříve než většina ostatních velkých mezinárodních měst.

Tradiční oslavy Nového roku
Ve Skotsku se Silvestr nazývá Hogmanay neboli „první noha“ je to zvyk, při kterém těsně po půlnoci navštěvují domy přátel a sousedů. První osoba, která navštíví váš dům, by měla přinést dárek, protože to bude znamenat štěstí.

Ve Španělsku je zvykem sníst 12 hroznů při zvonění zvonů o půlnoci 31. prosince. Při každém zvuku zvonu se sní jeden hrozen a každý hrozen má přinést štěstí na každý měsíc v nadcházejícím roce.

V Brazílii, Ekvádoru, Bolívii, Venezuele a některých dalších zemích Střední a Jižní Ameriky nosí lidé na Silvestra speciální spodní prádlo různých barev. Červená má v novém roce přinášet lásku, žlutá zase peníze.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.