Vychutnejte si recepty na muffiny s jogurtem v různých variantách. Jsou jednoduché, chutné a vláčné

Nic nepotěší tak, jako nejlepší recepty na jogurtové muffiny!

S námi si je vychutnáte v několika různým podobách a ani jeden vás nezklame.

Připravte si je s námi a pochutnejte si, jako ještě nikdy.

Jaké druhy jogurtů použít pro pečení a jaké naopak ne?

Jogurt, nabitý bílkovinami, probiotiky a vápníkem, je to výživná potravina a existují důkazy, že může posílit imunitní systém a napomáhat trávení. Ale jaký jogurt koupit, aby se nejlépe hodil do pokrmu, který zrovna připravujete?

Plnotučný bílý jogurt má jemnější strukturu, protože nebyla odstraněna všechna syrovátka. Nejlepší je na salátové dresinky, marinády a pečení.

Skyr je měkký islandský sýr vyrobený ze syřidla, který má chuť a texturu jogurtu. Nejlepší je pro smíchání s ovocem, použití na doplnění krémovosti do polévek a do dipů. Nepoužívejte jej však při pečení, mění strukturu koláčků a buchet.

Řecký jogurt má odstraněnou většinu syrovátky, takže je krémový a hustý. Nejzdravější je ochucovat si ho sladidlem nebo ovocem, je také skvělou do dresinků.

Vaření s jogurtem má určitá pravidla. Nevařte ho, protože se srazí. Zašlehejte ho do polévky, abyste dodali extra krémovitost, ale nepřiveďte ho k varu.

Když jde o dorty, bábovky, koláče nebo sušenky, použijte raději obyčejný bílý jogurt – řecký i skyr jsou příliš husté a změní texturu pečiva.

Nejlepší náhradou za jogurt je zakysaná smetana smíchaná s pár kapkami citronové šťávy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.