Smažený žampion, dobrý žampion! Pochutnejte si na našich jedinečných receptech

Voňavé a měkké recepty na smažené žampiony na jednom místě.

Vychutnejte si je, jako předkrm, přílohu nebo jako jednohubku k vínu.

Jakou variantu vyzkoušíte jako první?

Vyvarujte se těchto chyb při přípravě žampionů

Houby jsou lahodnou zeleninou do polévek, pro restování do těstovin nebo jako náhrada masa. Ale milovaná houba může snadno zkazit pokrm, místo aby jej vylepšila, pokud není správně uvařena.

Zde je několik doporučení pro vaření žampionů, ale i ostatních hub:

Solení ihned

Přidání soli před přidáním hub do pánve nebo bezprostředně poté z nich vytáhne vodu a uvaří je ve vlastní tekutině. Výsledkem mohou být gumové a tvrdé houby s nijakou chutí. Přidejte sůl poté, co zkaramelizují, až na konci vaření, což jim pomůže získat chuť a texturu.

Nevaříte je dostatečně dlouho

Správné vaření hub na varné desce vyžaduje více tepla a času, než tomu většina lidí věnuje. Houby mají v sobě tunu tekutiny a skutečná chuť vynikne, když se tato tekutina uvaří. Dávejte pozor, abyste je nepřevařili, ale dejte jim dostatek času, aby v procesu vaření vypustili všechnu šťávu.

Nemyjete je správně

Pokud houby nemyjete správným způsobem, mohou se rozmočit. Některé druhy hub vyžadují omytí, ale houby rychle nasáknou vodou a rozmočí se. Houby vždy omyjte celé, nikdy ne po nakrájení. A naplňte misku nejprve vodou, pak houby namočte a rychle omyjte, neměly by být ve vodě déle než 10-15 sekund. Poté je na hodinu rozložte na plech vyložený papírovou utěrkou, aby znovu oschly.

Nepoužíváte dostatek oleje

Houby nasají všechno, takže na začátku často vyžadují hodně oleje. Rozpalte pánev, pak přidejte olej a houby. Pokračujte ve vaření hub, dokud se všechna šťáva neodpaří.

Opékání na vysoké nebo nízké teplotě

Nesnižujte teplotu, ale nepoužívejte ani příliš vysokou, protože by se houby mohly převařit nebo nedovařit. Chcete, aby se jejich tekutina pomalu odpařovala, zatímco karamelizují.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.