Máme pro vás luxusní recepty na pyré z batátů 5x jinak. Zapomeňte na obyčejnou bramborovou kaši!

Už vás nebaví jako přílohu točit brambory na x různých způsobů pořád dokola?

Pak vám určitě přijdou vhod naše lahodné recepty na batátové pyré, které posune váš pokrm minimálně o level výše.

Vyzkoušejte variantu s mrkví, javorovým sirupem či orestovanými lístky šalvěje.

Pochutnáte si!

Jak z batátů připravit pyré?

Existuje několik způsobů, jak batáty rozmačkat, jakmile jsou uvařené. Každá technika povede k jiné struktuře:

  • Šťouchadlo na brambory: Díky tomu získáte objemnější texturu v závislosti na tom, jak dlouho je mačkáte.
  • Vidlička: Toto je skvělá alternativa, pokud nemáte šťouchadlo na brambory a také pokud dáváte přednost mírně hrubé a robustní struktuře.
  • Kuchyňský robot: Použití kuchyňského robota povede k ultra hladké struktuře, ale ujistěte se, že batáty nepřemixujete, jinak budou mít gumovou texturu.
  • Ponorný mixér: Získáte jemnější texturu než při použití šťouchadla na brambory, ale ne tak hladkou jako při použití kuchyňského robota.
  • Stolní mixér: Podobně jako u kuchyňského robota to povede k hladké a krémové struktuře.

Na přípravu pyré se vám může hodit ponorný mixér. Přečtěte si naše recenze nejlepších tyčových mixérů a zjistěte, kdo vyhrál v našem srovnání!

Další variace batátového pyré

  • Na batátech můžete nechat slupku, což povede k rustikálnější chuti.
  • Pro větší chuť a krémovost použijte na pyré kokosové mléko.
  • Místo vaření batátů je zkuste upéct. Předehřejte troubu na 200 °C. Ve střední misce promíchejte batáty s olejem, solí a pepřem. Na plech vyložený pečicím papírem položte batáty v jedné vrstvě a pečte, dokud nebudou hotové (ca 30 minut).
  • Na pyré přidejte přidejte nasekané ořechy či ovoce.

A jak se vám naše dnešní recepty na batátové pyré líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.