Recepty na skleničky plné cheesecaku! Vyzkoušejte všechny naše recepty a zvolte si svého oblíbence

Vypadají krásně a chutnají ještě lépe!

Připravte se naše recepty na cheesecake do skleničky.

A jestli nevíte, zda je lepší použít smetanový sýr nebo mascarpone?

Toto dilema vám pomůžeme rozlousknout na konci článku.

Mascarpone vs. smetanový sýr

Je lepší do cheesecaku přidávat smetanový sýr nebo mascarpone? Pojďte se s námi podívat na základní rozdíly a zda je možné je v receptech zaměňovat.

Mascarpone vs. smetanový sýr: Jaký je rozdíl?

Mascarpone a smetanový sýr jsou bílé, měkké sýry s jemnou chutí, ale jsou mezi nimi rozdíly.

Chuť: Mascarpone má jemně nasládlou, téměř ořechovou chuť se svěžím máslovým charakterem. Mascarpone je méně pikantní než srovnatelné sýry, jako je ricotta a klasický smetanový sýr. Smetanový sýr je pevnější a chuťově výraznější než jeho italský protějšek.

Textura: Smetanový sýr má hladkou texturu, která je měkká a snadno se roztírá. Mascarpone má mazlavější sametovou texturu a zanechává bohatý pocit v ústech.

Obsah tuku: Smetanový sýr vyrobený z husté smetany a plnotučného mléka má obsah tuku padesát pět procent. Mascarpone se vyrábí z máslového tuku a má vyšší obsah tuku, až sedmdesát pět procent tuku.

Může se mascarpone a smetanový sýr zaměňovat v receptech?

Mnoho receptů vyžaduje kombinaci smetanového sýra a mascarpone, takže v závislosti na použití může být smetanový sýr dobrou náhradou, zejména v pečivu. Můžete také přidat lžíci zakysané smetany nebo smetany ke šlehání, abyste napodobili vzdušnou, rozplývavou konzistenci mascarpone v pokrmech, jako je rizoto nebo polévka.

Chcete-li použít mascarpone místo smetanového sýra v cheesecaku, přidejte trochu citronové šťávy, aby měl cheesecake charakteristickou kyselost. Použití mascarpone může vytvořit chuťově příjemnější tvarohový koláč. Náhradu mascarpone můžete vyrobit také smícháním smetanového sýra s hustou smetanou ke šlehání a zakysanou smetanou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.