Bábovka bez lepku neboli gluten free, vás přesvědčí, že klasika nemusí být vždy nejlepší!

Recept na bezlepkovou bábovku je stejně chutný jako ten na její klasická verzi.

Pochutnejte si s námi na gluten free verzi a možná si ji opravdu oblíbíte!

Jaké jsou ty nejlepší gluten free mouky? To se dozvíte na konci článku.

Jaké jsou nejlepší bezlepkové mouky na pečení?

  1. Mandlová mouka se vyrábí mletím celých mandlí. Tato mouka obsahuje vysoké procento bílkovin a zdravých tuků. Díky své jemné textuře je skvělá pro pečení dezertů, jako jsou muffiny, koláče a sušenky.
  2. Kokosová mouka se vyrábí mletím usušeného kokosu a má vysoký podíl vlákniny, která je dobrá pro vaše zažívání. Její lehce nasládlá chuť dodává sladkým dezertů příjemný nádech. Problémem může být, že velice jednoduše absorbuje tekutiny, takže je třeba ji používat ve správném poměru s ostatními ingrediencemi.
  3. Quinoová mouka je vyrobena z mletých quinoových zrn a je bohatá na bílkoviny, vlákninu a minerály. Je vynikající pro pečení chleba, palačinek a bábovek.
  4. Rýžová mouka se vyráběna mletím rýže a je nejoblíbenější a nejvíce používanou moukou v bezlepkových dietách. Nejlepší je k pečení dortů, piškotů a koblih.
  5. Bramborová mouka se vyrábí ze sušených brambor a je vhodná pro pečení chleba, sušenek a základových krust. Bramborová mouka přidává pečivu vlhkost a strukturu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.