Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2
Ingredience
- 250 g pórku
- 1 plátek másla
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky hladké mouky
- 100 ml plnotučného mléka
- mletý bílý pepř
Postup receptu
- Pórek očistíme, odkrojíme tvrdší zelené části a nakrájíme na 1/2 cm plátky
- V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený pórek a osolíme
- Dusíme pod poklicí na mírném plameni asi 20 minut, pokud možno bez podlévání
- Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k pórku a chvíli povaříme
- Dušený pórek ještě dochutíme solí a pepřem
- Podáváme s vařenými brambory, volským okem nebo vařeným vejcem