Tradiční Velikonoční pomazánka

Vajíčková pomazánka patří mezi oblíbené jarní pokrmy, neboť vejce jsou coby symbol zrození neodmyslitelně spjaty nejen s obdobím jara, ale především velikonočních svátků. Oblíbenou velikonoční pomazánku si však můžete dopřát i kdykoliv během roku. Nejlepší je v kombinaci s čerstvým pečivem a trochou zelených bylinek nahoře- ideální je pažitka, řeřicha nebo třeba nasekané lístky medvědího česneku.

Chystáte pohoštění pro koledníky? Vyzkoušejte i další pokrmy s vejci, které dobře vypadají a skvěle chutnají.

Připravte si lehkou večeři

Přemýšlíte, co připravit na večeři v parném létě, kdy není pořádně chuť jíst? zapomeňte na těžká teplá jídla a vsaďte na svěží pomazánku! Existuje nespočet osvědčených receptů na letní pomazánky, které připravíte z dostupných surovin během chvilky a pochutná si na nich celá rodina.

Do pomazánky se dá také skvěle skrýt jinak neoblíbená zelenina, takže pokud si lámete hlavu s tím, jak naučit děti jíst například papriku, barevná pomazánka na kousku křupavého pečiva může být tou pravou volbou.

Pokud zvolíte jako základ pomazánky tvaroh, dostanete do těla navíc dávku zdravých bílkovin, které jsou potřebné nejen pro správné fungování celého organizmu, ale mají na svědomí například vytváření svalové hmoty při cvičení a pomáhají také při redukci váhy. Ostatně to samé platí o vaječných bílcích, proto se nebojte zařadit do jídelníčku zdravé pomazánky co nejčastěji.

¨