Syrové neboli RAW recepty 

Dá se využít i v syrové podobě. Je sice tužší, než tepelně upravená, ale za to si zachová plnou dávku živin. V této podobě si můžete vychutnat třeba carpaccio z červené řepy. Tenké plátky řepy se nakládají do zálivky, ve které řepa krásně změkne a dozraje na chuti. 

 

Z čerstvé varianty si můžete připravit i skvělé a zdravé smoothie z červené řepy. V kombinaci s ovocem a zeleninou je opravdu náramné.

 

Růžové polévky s východními kořeny

Už jste někdy ochutnali ukrajinskou polévku s názvem boršč? Její hlavní ingrediencí je právě červená řepa. Podívejte se na naše tipy na skvělý boršče.

 

Pečená, dušená, grilovaná či sušená

Ať už ji připravíte v pečené nebo dušené podobě, bude zkrátka dobrá. Pro optimální zachování vitamínů si ji můžete připravit nad párou ve slupce. Takto se následně dá využít na pomazánky, saláty, předkrmy nebo dezerty. 

 

Tepelná úprava grilováním je rychlým způsobem, jak ji připravit k dalšímu zužitkování. 

Sušení je skvělý způsob, jak si ji uchovat pro potřebnou chvíli. Udělat si z ní můžete třeba chipsy, stačí ji jen doplnit o oblíbené bylinky.

Sladké dezerty a červené samety

Kombinace na sladko se stává opravdu populární. Ať už si uděláte muffiny, koláč či zákusek, je to opravdu výborné. Velice famózní je dezert, který si vysloužil název červený samet či red velvet. Originální recept sice s řepou není, ale improvizuje se ke zdravějším variantám. Cílem je získání krásně červené barvy těsta zákusku. A tu řepa má. Inspirujte se těmi nejlepšími moučníky z červené řepy.

¨