Recepty s houbami
Patří houby mezi vaše oblíbené suroviny? Recepty na houby potěší každou domácnost. Je jich spousta a všechny jsou moc dobré. Ať už patříte mezi vášnivé houbaře či nikoliv, určitě si vyberete. Pojďme se podívat, z jakých hub si můžete navařit. Jaká jídla z nich máte nejraději?
Výborné recepty na pečené žampiony s mletým masem 5x jinak. Dokonalý předkrm či luxusní svačinka!
Lahodné recepty na žampiony plněné sýrem 5x jinak. Lepší už být nemůžou!
Recepty na vánočního kubu na 5 různých způsobů. Jakou variantu vyzkoušíte?
Výborné recepty na smaženice z hub 5x jinak. Kterou variantu vyzkoušíte jako první?
8 receptů s hlívou ústřičnou v hlavní roli. Jaký z nich vyzkoušíte jako první?
9 skvělých receptů na zakonzervování hub aneb jak si vychutnat svou oblíbenou pochoutku po celý rok!
Jaké Recepty s houbami hledáte?
Krátký atlas jedlých hub
Mezi nejčastěji využívané a konzumované houby můžeme zařadit:
- žampiony
- hlívu ústřičnou
- hřiby
- čirůvky
- holubinky
- kačenky
- klouzky
- kozáky
- křemenáče
- kuřátka
- bedle
- lišky
- smrže
- píchavky
- slizáky
- václavky
- ucho Jidášovo
Vydatné polévky, které zasytí
Právě tato přísada může polévku posunout o stupeň výš. Získá nejen lepší chuť, sytost, ale i bohatství živin. Houby jsou bohaté na vitamín B2, B3 a E, který je přírodním antioxidantem. Obrovskou výhodou je, že jsou nízké kalorické hodnoty a zároveň působí na srdeční zdraví. Ochutnejte výborné polévky ze sušených i čerstvých hub a pochutnejte si!
Šup s nimi do omáčky!
Patří omáčky mezi vaše vysněná jídla? Z hub si můžete připravit delikatesy. Ať už si zvolíte smetanovou či kořeněnou na styl guláše, je to jedno. Improvizujte, experimentujte a ochutnávejte nové chutě. Podívejte se, jak bychom udělali ty nejlepší omáčky z hub my.
Zapečte je!
Máte čerstvé houby? Je škoda je všechny využít k zavaření nebo vysušení, když si je můžete dát fresh. Dají se i šikovně zapéct. Stačí je doplnit o další oblíbené suroviny a vydatný oběd či večeři pro armádu máte na světě. Jsou libo brambory, těstoviny či rýže? Vyberte si sami a inspirujte se našimi recepty na zapečené houby.
Smažíme a rychle jíme
Narychlo si z nich můžete připravit třeba smaženici. Kdo by si tuto proteinovou bombu nedal? A bez hub to není ono. Nahlédněte, jaké výborné smaženice si můžete s houbami připravit.
Samozřejmě za zmínku stojí i lahodné karbanátky. Už jste si je z hub vyzkoušeli udělat? Ochutnejte houbové karbanátky 3x jinak.
Uchováváme
Pro uchování všech živin je optimální zvolit sušení. Pokud ale nemáte možnost, vyzkoušejte je zavařit či zamrazit. Zkuste naše tipy na konzervování hub.