Těsto je základ

Máme XY těst na pizzu. Každý jej doma zkouší. Když si nevíme rady, sáhneme po kupovaném listovém těstě a sníme, když jíme. Klasická italská pizza je z těsta kynutého, avšak se od této přípravy mnoho z nás distancuje. Pojďme si ukázat těsto, která zvládne každý. Inspirujte se recepty na nejlepší pizzu z domácího těsta.

Těsto se dá připravit i z pomazánkového másla, jogurtu, brambor, cukety, z kypřícího prášku nebo v bezlepkové a celozrnné variantě. 

Náplň pro každého jiná 

Ano, každý ji má rád jinak. Je obrovská výhoda, že jich je tolik. I doma si můžeme vybírat jako v luxusní pizzerii. Stačí se naučit využívat základní ingredience a stvořit ji k obrazu svému. 

S masem, uzeninou, zeleninou, s olivami, žampióny, rybou. Uveďme si ty nejzákladnější typy, se kterými můžete experimentovat:

  • Margherita – rajčatová omáčka, mozzarella a bazalka
  • Prosciutto – šunková
  • Prosciutto e Funghi - se šunkou a žampióny
  • Capricciosa - obohacená o olivy a artyčoky
  • Quattro Formaggi - čtyři druhy sýrů
  • Marinara - rajčatová omáčka s česnekem a bazalkou

Stačí vám šunka s uzeninou na rajčatovém základu? Připravte si výtečnou pizzu se šunkou. Nebo ochutnejte recepty na pizzu na netradiční způsob.

¨