Recepty na krémy a polevy
Žádný lahodný moučník se neobejde bez poctivého krému, který se rozplývá na jazyku. Krémové dezerty patří tradičně mezi ty nejoblíbenější a pokud chystáte slavnostní pohoštění, sladká tečka s jemným krémem na stole nesmí chybět. Jak ale udělat ten nejlepší sametový krém, který bude skvěle chutnat, dobře vypadat a ještě se s ním bude dobře pracovat? Podívejte se na náš krémový manuál.
Máte rádi makronky? Recepty, podle kterých si je připravíte i doma jsou tady!. Ingredience, postupy, náplně. Vše na jednom místě. Lámete si hlavu, jak perníčky ozdobit? Ať už na Vánoce nebo kdykoliv jindy. Máme skvělé recepty na polevy, které zmáknete! Chcete uvařit tu nejlepší polévku z červené čočky?Podívejte se na těchto 5 světových receptů. Ta pravá je mezi nimi. Stačí si jen vybrat! Suchý moučník rovná se dobrý moučník. Co takhle udělat z dobrého výborný? To vám zaručí správná poleva či krém. V článku se dočtete, jak na to.
Jaké Recepty na krémy a polevy hledáte?
Dobrý krém dělá dobrý moučník
Jistě jste již zažili to zklamání, když na svatební hostině ochutnáte nádherně vypadající dort, který je ale naplněný hutným máslovým krémem bez vůně a chuti. Proto nezapomeňte že krém určuje chuť celého moučníku a těsto je jen jeho nositelem.
Většina lidí má ráda spíše sladší krémy, ve kterých pokud možno zanikne chuť tuku. Klasický dortový krém bývá pro někoho příliš hutný a mastný. Výrazné, ale jemné chuti můžete docílit například použitím uvařeného pudinku s příchutí, nebo vmícháním ochucující složky přímo do hotového krému. Takto snadno připravíte například kávový, kakaový, kokosový nebo vanilkový pudinkový krém na dort.
Jedním z nejoblíbenějších je potom čokoládový krém, který se skvěle hodí do dortu s kakaovým, oříškovým i obyčejným korpusem.
Nezapomeňte vždy použít trochu alkoholu, např. rumu, abyste prodloužili trvanlivost krému. Tu oceníte zejména při přípravě vánočního cukroví, které někdy vydrží i několik měsíců.
Podívejte se na velký přehled s recepty na krémy a polevy.
Zvolte správnou náplň do cukroví
Jednotlivé druhy vánočního, velikonočního i svatebního cukroví pasují s různými typy náplně. Zatímco linecká srdíčka si jen těžko představíme slepená něčím jiným než jemně sladkokyselou červenou marmeládou, u vosích hnízd nebo slepovaných perníčků už volba není tak jednoznačná.
V zásadě platí, že pravidla vánočního pečení jsou jen na vás a pokud zrovna vaše rodina miluje kávový krém, klidně s ním naplňte veškeré možné cukroví. Nezapomeňte ale, že některé druhy těsta jsou chuťově výrazné samy o sobě a příliš aromatický krém by jim spíše uškodil. Opatrní proto buďte při plnění měkkých perníčků, zázvorového těsta nebo třeba kokosového pečiva, které k sobě snese spíše jemnější druhy krému.
Krém nebo poleva?
Při zdobení upečených moučníků lze použít široký výběr domácích polev, které určí výslednou chuť a zejména vzhled hotového dezertu. Například cupcake bez polevy by byl jen obyčejný muffin, stejně tak perník politý oblíbenou citronovou polevou získá ten správný šmrnc.
Nebojte se vyzkoušet i krém na dort s mascarpone nebo nadýchané polevy s krémovým sýrem, které jsou v posledních letech velmi oblíbené a dodají i suššímu moučníku vláčnost.