Polévky na velikonoce: recepty & inspirace

Milan & OndraMilan & Ondra
27. 02. 2019

Jaké polévky si můžeme připravit na Velikonoce? Využíváme především tradiční velikonoční suroviny, maso, vejce a hlavně jarní zeleninu a bylinky.

Beránek, vajíčko a mazanec jako jedlé symboly Velikonoc

Beránek

Jistě se na počátku tohoto svátku v mnoha kuchyních rozvoní domácí beránek. Tento symbol k Velikonocům jistě patří. Upečte si s námi křehkého beránka jako od babičky.

Vajíčko

To symbolizuje nový život, zmrtvýchvstání nebo plodnost. Vejce má hlubokou historii a ještě dnes se spojuje s tímto svátkem. Zdobení vajíček v mnoha technikách je velkou oblibou. Pokud chcete přichystat něco originálního s touto tématikou, upečte si cukroví na velikonoční stůl.

Mazanec

Mazanec z kynutého těsta, které se skládá ze stejných ingrediencí jako vánočka, patří mezi další oblíbenou pochoutku. V obchodě si můžete koupit hotové mazance, máte-li ale chuť a čas, upečte si letos svůj lahodný a křehký mazanec.

Pohoštění pro malé i velké koledníky 

Nachystat můžete slané i sladké pochutiny. Chlebíčky a jednohubky ocení každý. Zkuste třeba kanapky z vajec na různé způsoby. Pokud máme méně času, vyzkoušejte naše recepty na rychlou přípravu občerstvení.

Pro malé koledníky můžete místo sladkého připravit jedlé dárečky ve zdravější podobě. Obdarujte je třeba domácí marmeládou z různých druhů ovoce nebo směsí na přípravu sušenek ve skleničce.

Malé ale i velké sladké mlsouny potěší úžasný velikonoční dort nebo nejlepší zákusky v 5 podobách

Slavnostní oběd: jaký si dát?

Nevíte, co dobrého navařit v tento sváteční den? Inspirovat se můžete různými recepty. Doporučujeme ochutnat kuře na 5 způsobů, na kterém si pochutnáte. A nebo si nevíte rady, jakou vybrat polévku? Máme i jarní polévky, které se hodí na slavnostní stůl.