Jaký tvaroh vybrat?

Věděli jste, že tvaroh je česká specialita? V Evropě se podobný výrobek z mléka vyrábí pouze v Polsku. Zatímco jinde ve světě tvaroh neseženete, u nás si můžete vybrat hned z několika variant. 

Základním rozdělením je rozlišovat tvaroh tvrdý a měkký. Tvrdý tvaroh se dá strouhat a používá se zejména na posypání sladkých ovocných knedlíků. Měkký tvaroh potom dostanete koupit ve variantě nízkotučné, polotučné a plnotučné. Pokud nevíte, který zvolit, zlatou střední cestou nemůžete nic zkazit.

Pokud připravujete slavnostní pohoštění a záleží vám na vzhledu i chuti, použijte plnotučný tvaroh, který má jemnou strukturu a plnou hladkou chuť. Naproti tomu nízkotučný tvaroh je na jazyku drsnější a má poměrně výraznou chuť, kterou je třeba přebít výraznějším dochucením. Jeho nespornou výhodou je však minimum kalorií, díky čemuž se perfektně hodí k přípravě dietních pokrmů. Navíc je přímo nabitý zdravými proteiny, takže jej milují nejen dietáři, ale především aktivní sportovci a milovníci fitness.

Zdravá svačinka i chutná večeře

Tvarohová pomazánka je jednoduché jídlo, které si připravíte během chvilky a můžete jej uchovávat několik dní v lednici a v případě potřeby jen namazat na kousek pečiva. Vyzkoušejte ty nejlepší recepty na pomazánku z tvarohu, které jsou ideální jako vydatná svačinka do školy, do práce či na výlet.

Pomazánka může být také rychlým řešením, pokud nevíte, co připravit k večeři. Pokud ji navíc namažete na krajíc čerstvého chleba nebo křupavý toast, stane se z jinak obyčejného jídla skutečná lahůdka.

Oslavy a party: pomazánka v hlavní roli

Pokud chystáte pohoštění na rodinnou oslavu či silvestrovskou party s přáteli, jednohubky s pomazánkou nesmí chybět! Snadno se připravují a skvěle se hodí k pivu, vínu i alkoholickým koktejlům.

Výběr je prakticky neomezený- mezi nejoblíbenější patří česneková, sýrová nebo třeba tuňáková. Použijte tvaroh jako základ a z drobného pohoštění se rázem stane jídlo, které zasytí.

X