Pomazánky, jejichž základem je větší nebo menší podíl ochuceného tvarohu mají řadu výhod.
Jsou rychlé, zdravé, chutné a pestré, protože tvaroh můžeme doplnit téměř jakoukoliv přísadou.
Tvarohové pomazánky můžeme připravovat jak slané, tak sladké.
Od každého něco jsme pro vás připravili v následujících receptech.
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Můžeme podávat jako zdravou snídani či svačinku pro dospělé i pro děti.
INGREDIENCE
- 250 g jemného tvarohu
- 1 ks vařeného vejce
- 4 lžíce bílého jogurtu
- špetka soli a pepře
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce nasekané pažitky
POSTUP
- Do tvarohu zamícháme nadrobno rozsekané vařené vejce a podle potřeby bílý jogurt.
- Pomazánku osolíme, opepřím, přidáme prolisovaný česnek s nasekanou pažitkou a řádně promícháme.
- Namažeme na chléb, kde podle chuti přesypeme ještě další pažitkou. Podáváme jako zdravou snídani či svačinku pro dospělé i pro děti.
zdroj: dreamstime.com
Objevte podobné tipy
Tvarohová pomazánka s vejci
INGREDIENCE
- 1 tvaroh ve vaničce
- hrst červené nakládané papriky
- 2 kyselé okurky
- 1 až 2 na tvrdo vařené vejce
- sladká paprika a sůl na dochucení
- bylinky dle chuti (petržel, pažitka)
POSTUP
- Papriku, kyselé okurky i vejce nasekáme na malé kousky.
- Suroviny smícháme s tvarohem.
- Dochutíme solí a červenou paprikou.
- Můžeme přidat nasekané bylinky
zdroj: varilamysicka.cz
Tvarohová pomazánka s mrkví
Snadný a celkem zdravý recept, který chutná především s čerstvým pečivem, můžeme zkusit i přípravu domácího chleba.
INGREDIENCE
- 3 ks jarní mrkve
- 1 ks polotučného tvarohu
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička hořčice
- 3 – 4 lžíce majonézy
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř
- bylinky dle chuti
POSTUP
- Mrkev nastrouháme do misky a smícháme s prolisovaným česnekem.
- Přimícháme tvaroh a hořčici a přidáme tolik majonézy, aby měla pomazánka správnou konzistenci.
- Pomazánku podáváme vychlazenou.
- Můžeme přidat bylinkami nebo okurku na ozdobu.
zdroj : fitrecepty.info
Pomazánky můžeme doplnit drobně nakrájenou cibulí nebo prolisovaným česnekem, křenem nebo koprem a kořením. Přidáváme také různé koření, hořčicí, kečup.
A na co si takové pomazánky namazat? Zkuste třeba na domácí pečivo.