Zdravý tvaroh v pomazánkách: 3 nejlepší recepty

Pomazánky, jejichž základem je větší nebo menší podíl ochuceného tvarohu mají řadu výhod.

Jsou rychlé, zdravé, chutné a pestré, protože tvaroh můžeme doplnit téměř jakoukoliv přísadou.

Tvarohové pomazánky můžeme připravovat jak slané, tak sladké.

Od každého něco jsme pro vás připravili v následujících receptech.

Tvarohová pomazánka s pažitkou

Můžeme podávat jako zdravou snídani či svačinku pro dospělé i pro děti.

INGREDIENCE

  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 ks vařeného vejce
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • špetka soli a pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce nasekané pažitky

POSTUP

  1. Do tvarohu zamícháme nadrobno rozsekané vařené vejce a podle potřeby bílý jogurt.
  2. Pomazánku osolíme, opepřím,  přidáme prolisovaný česnek s nasekanou pažitkou a řádně promícháme.
  3. Namažeme na chléb, kde podle chuti přesypeme ještě další pažitkou. Podáváme jako zdravou snídani či svačinku pro dospělé i pro děti.

Tvarohová pomazánka s pažitkouzdroj: dreamstime.com

Tvarohová pomazánka s vejci

INGREDIENCE

  • 1 tvaroh ve vaničce
  • hrst červené nakládané papriky
  • 2 kyselé okurky
  • 1 až 2 na tvrdo vařené vejce
  • sladká paprika a sůl na dochucení
  • bylinky dle chuti (petržel, pažitka)

POSTUP

  1. Papriku, kyselé okurky i vejce nasekáme na malé kousky.
  2. Suroviny smícháme s tvarohem.
  3. Dochutíme solí a červenou paprikou.
  4. Můžeme přidat nasekané bylinky
 TIP : Pokud máte rádi červenou cibuli, můžete ji do pomazánky přidat. Tato pomazánka se hodí nejen na chleba, ale i k bramborám na loupačku. 

Tvarohová pomazánka s vejcizdroj: varilamysicka.cz

Tvarohová pomazánka s mrkví

Snadný a celkem zdravý recept, který chutná především s čerstvým pečivem, můžeme zkusit i přípravu domácího chleba.

INGREDIENCE

  • 3 ks jarní mrkve
  • 1 ks polotučného tvarohu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička hořčice
  • 3 – 4 lžíce majonézy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • bylinky dle chuti

POSTUP

  1. Mrkev nastrouháme do misky a smícháme s prolisovaným česnekem.
  2. Přimícháme tvaroh a hořčici a přidáme tolik majonézy, aby měla pomazánka správnou konzistenci.
  3. Pomazánku podáváme vychlazenou.
  4. Můžeme přidat bylinkami nebo okurku na ozdobu.

Tvarohová pomazánka s mrkvízdroj : fitrecepty.info

Pomazánky můžeme doplnit drobně nakrájenou cibulí nebo prolisovaným česnekem, křenem nebo koprem a kořením. Přidáváme také různé koření, hořčicí, kečup.

A na co si takové pomazánky namazat? Zkuste třeba na domácí pečivo.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.