Oblíbená americká klasika

Muffiny jsou vlastně malé bábovičky z piškotového těsta, které se pečou v malých papírových košíčcích. Díky tomu je můžete snadno přenést třeba do práce, na oslavu či výlet a sladká svačinka je na světě!

Tradiční americké muffiny se pečou ze světlého či kakaového těsta, do kterého se míchají kousky čokolády, oříšky, sušené brusinky nebo jiné “překvapení”. Ty nejlepší čokoládové muffiny mohou obsahovat i tři druhy čokolády nebo třeba kousíčky slaného karamelu- záleží jen na vás, jak moc chcete své malé dortíčky vyšperkovat.

Nebojte se nových surovin

Zatímco české koláče a buchty se pečou z několika druhů základních těst a mění se jen náplně a posypky, sladké muffiny můžete připravit i z těsta, do kterého přímo zamícháte další suroviny. Za vyzkoušení stojí například luxusní muffiny s červenou řepou nebo výborné muffiny z dýňového těsta, které připomínají chutí perník.

Stejně tak můžete experimentovat i s náplněmi- vložte do košíčku trochu těsta, na něj dejte oříšek, trochu nugátové pomazánky nebo třeba kolečko banánu, a zakryjte zbytkem těsta. Upečené banánové muffiny v sobě budou skrývat lahodné překvapení, které potěší každého, kdo je ochutná.

Muffin s polevou = cupcake

Pokud se vám zdají klasické muffiny příliš jednoduché, můžete je povýšit na cupcakes. Cupcake je vlastně muffin, který dostal bohatou čepici z krémové polevy a barevné zdobení. V posledních letech jsou sladké muffiny s polevou stále oblíbenější například na svatbách či oslavách, kde skvěle vypadají a zároveň jsou praktické na konzumaci.

¨