Vychutnejte si recepty na muffiny s jogurtem v různých variantách. Jsou jednoduché, chutné a vláčné

Nic nepotěší tak, jako nejlepší recepty na jogurtové muffiny!

S námi si je vychutnáte v několika různým podobách a ani jeden vás nezklame.

Připravte si je s námi a pochutnejte si, jako ještě nikdy.

Jogurtové muffiny s citronem

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na muffiny s jogurtem a připravte sobě a svým dětem lahodnou svačinu. Nebo si jako svačinu připravte sladké domácí vafle, po těch se jen zapráší!

Co budeme potřebovat

  • 340 g hladké mouky
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky košer soli – plus další na polevu
  • 6 lžic másla
  • 100 g cukru
  • 40 g hnědého cukru
  • 2 velká vejce
  • 150 g řeckého jogurtu
  • 1 lžička citronového extraktu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy (asi 1 velký citron)
  • 2 lžíce citronové kůry (asi 2 velké citrony)

Na drobenku

  • 110 g + 2 lžíce polohrubé mouky
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 2 1/2 lžičky cukru
  • 4 lžíce másla (rozpuštěné)

Na polevu

  • 80 g moučkového cukru
  • 2-3 PL citronové šťávy

Postup

  • Předehřejte troubu na 220 stupňů.
  • Vymažte nebo si vyložte formičky na muffiny.
  • Připravte si drobenku. Ve střední míse prošlehejte mouku, oba cukry a sůl.
  • Pomalu přilévejte rozpuštěné máslo a promíchejte, dokud se nevytvoří malé drobky.
  • Na muffiny ve střední míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl.
  • Ve velké míse šlehejte máslo, dokud nebude hladké a krémové, asi 1 minutu.
  • Přidejte oba cukry a dále šlehejte na vysokou rychlost, dokud není směs krémová, asi 2 minuty.
  • Přidejte vejce, jogurt a extrakty.
  • Do mixovací nádoby přidejte suché ingredience a pomocí stěrky promíchejte, dokud se téměř nespojí.
  • Přidejte citronovou šťávu a kůru. Těsto by mělo být husté.
  • Těsto rozdělte mezi formičky na muffiny.
  • Drobenkou posypte vršky muffinů. Prsty velmi jemně vtlačte drobenku do těsta.
  • Muffiny pečte 5 minut při 220 °C, poté snižte teplotu trouby na 180 stupňů.
  • Pečte dalších 13–15 minut u klasických muffinů nebo 21–24 minut u velkých muffinů, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
  • Mezitím si připravte polevu. Utřete moučkový cukr se 2 lžícemi citronové šťávy. Ochutnejte a dochuťte větším množstvím citronové šťávy.
  • Muffiny nechte 10 minut vychladnout ve formičkách a poté přendejte na mřížku a pokapejte polevou.

Tyto muffiny dobře zmrazíte po dobu až 2-3 měsíců. Jen se ujistěte, že muffiny před zmrazením neglazujete. Před zahřátím, glazováním a konzumací nechte muffiny přes noc rozmrazit v lednici.

Vypečený muffin z jogurtového těsta s citronem.
Zdroj: anniesnoms.com

Citronovo borůvkové muffiny s jogurtem

Připravte si s námi tyto borůvkové muffiny z jogurtového těsta. Jogurt jim dodává hodně vláčnosti a můžete mít pocit, že jsou téměř zdravé. Nebo si s námi vychutnejte 10 různých receptů na klasické muffiny!

Co budeme potřebovat

  • 125 g hladké mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • 10 g prášku do pečiva
  • špetka jemné soli
  • 3 lžíce podmáslí nebo plnotučného mléka
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 3 lžíce plnotučného jogurtu
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička vanilky
  • 1 lžíce čerstvé citronové kůry
  • 75 g čerstvých nebo mražených borůvek (promíchané se 2 lžičkami mouky)
  • 2 lžíce hrubého cukru

Postup

  • Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte formu na muffiny košíčky.
  • Ve středně velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  • V samostatné misce prošlehejte 3 lžíce mléka, 1 lžičku citronové šťávy, 3 lžíce jogurtu, 6 lžic oleje, 1 vejce, 1 lžičku vanilkového extraktu a 1 lžičku citronové kůry, dokud se nespojí.
  • Suché ingredience vmíchejte do mokrých ingrediencí gumovou stěrkou a míchejte, dokud se nespojí.
  • Do těsta jemně vmíchejte borůvky prosypané moukou.
  • Těsto na muffiny rozdělte rovnoměrně mezi 6 košíčků na muffiny.
  • Muffiny pečte 6 minut při 220 °C, aby muffiny pěkně vykynuly, pak snižte teplotu trouby na 180 ° C.
  • Pokračujte v pečení dalších 22-25 minut.
  • Nechte muffiny na pánvi 10 minut vychladnout a poté je přesuňte na mřížku, aby se dochladily.
Vybalený upečený muffin plný borůvek a jogurtové chuti.
Zdroj: bakerbynature.com

Jogurtové muffiny s jablkem a mrkví

Tyto ovocné muffiny jsou skvělé k snídani na cestách nebo k dopolednímu pohoštění. Pokud chcete, přidejte sušené ovoce, ořechy nebo semínka. Nebo si pochutnejte na měkkých mrkvových muffinech.

Co budeme potřebovat

  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 100 ml přírodního jogurtu
  • 50 ml tekutého medu
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1½ lžičky mleté směsi koření
  • 1 jablko (nastrouhané)
  • 1 mrkev (nastrouhaná)
  • 50 g rozinek
  • 50 g sekaných ořechů nebo semínek

Postup

  • Troubu rozehřejte na 180 stupňů a vyložte formu na muffiny devíti košíčky.
  • Smíchejte olej, jogurt, med, vejce a vanilku.
  • V míse smíchejte mouku, sodu, směs koření a ¼ lžičky soli.
  • Nalijte jogurtovou směs do moučné směsi a přidejte jablko a mrkev, stejně jako všechny další přísady, které používáte.
  • Míchejte, dokud se dobře nespojí, a poté směs nalijte do formiček na muffiny.
  • Pečte 20-22 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde čistá.
  • Nechte vychladnout alespoň 5 minut.
Formička plná čerstvých muffinu plných jablek a mrkve s cukrem.
Zdroj: recipetineats.com

Muffiny z jogurtu s čokoládou

Udělejte si tyto jednoduché čokoládové muffiny s jogurtem. Připravte si je s dětmi o víkendu nebo školních prázdninách. Jejich příprava zabere pouhých 15 minut a jsou zaručeným favoritem v každé rodině.

Co budeme potřebovat

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 150 g čokoládových lupínků
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 150 ml přírodního jogurtu
  • 100 g másla (rozpuštěného)

Postup

  • Troubu rozehřejte na 200 stupňů a vyložte formu na muffiny s 12 papírovými košíčky.
  • Do velké mísy prosejeme mouku, kypřící prášek a sodu, poté vmícháme čokoládové lupínky a cukr.
  • Přidejte rozšlehaná vejce, jogurt a máslo a míchejte, aby se spojily.
  • Naplňte papírové košíčky a pečte 20-25 minut, dokud nezezlátnou.

Příprava těchto jogurtových muffinů je stejně jednoduchá a jako příprava kávy v těchto kapslových kávovarech! Pořiďte si tohoto šikovného pomocníka i k vám domů!

Nadýchané muffiny s kousky čokolády upečené v košíčku.
Zdroj: scrummylane.com

Jaké druhy jogurtů použít pro pečení a jaké naopak ne?

Jogurt, nabitý bílkovinami, probiotiky a vápníkem, je to výživná potravina a existují důkazy, že může posílit imunitní systém a napomáhat trávení. Ale jaký jogurt koupit, aby se nejlépe hodil do pokrmu, který zrovna připravujete?

Plnotučný bílý jogurt má jemnější strukturu, protože nebyla odstraněna všechna syrovátka. Nejlepší je na salátové dresinky, marinády a pečení.

Skyr je měkký islandský sýr vyrobený ze syřidla, který má chuť a texturu jogurtu. Nejlepší je pro smíchání s ovocem, použití na doplnění krémovosti do polévek a do dipů. Nepoužívejte jej však při pečení, mění strukturu koláčků a buchet.

Řecký jogurt má odstraněnou většinu syrovátky, takže je krémový a hustý. Nejzdravější je ochucovat si ho sladidlem nebo ovocem, je také skvělou do dresinků.

Vaření s jogurtem má určitá pravidla. Nevařte ho, protože se srazí. Zašlehejte ho do polévky, abyste dodali extra krémovitost, ale nepřiveďte ho k varu.

Když jde o dorty, bábovky, koláče nebo sušenky, použijte raději obyčejný bílý jogurt – řecký i skyr jsou příliš husté a změní texturu pečiva.

Nejlepší náhradou za jogurt je zakysaná smetana smíchaná s pár kapkami citronové šťávy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X