Máte chuť na pravou venkovskou zvěřinovou pochoutku? Připravte si lahodného zajíce na smetaně, vynikající zvěřinový guláš nebo zapečeného bažanta

Jak připravovat maso na divoko

Nesehnali jste pěkný kousek zvěřiny? Nevadí, můžete si snadno připravit i jiný druh masa na divoko, stačí použít to správné koření v čele s jalovcem. Vyzkoušejte jednoduché recepty na maso ala zvěřina, které si zamiluje celá rodina.

Věděli jste, že mezi zvěřinu se počítá i králičí maso a zaječí maso? Přestože králíci pobíhají spíše po babiččině dvorku než po lesích, jejich maso se kvalitou i chutí blíží nejvíce právě zvěřině. Připravte si oblíbeného králíka na několik způsobů a pokud byste rádi ochutnali i něco více zvěřinového, vyzkoušejte třeba lahodného pečeného zajíce.

Zvěřina = nejzdravější maso

Zvěřina je patrně nejzdravější varianta masa, protože obsahuje minimum tuku a škodlivých látek způsobených velkochovem. Vysoká zvěř volně pobíhá po lesích a oborách a nekrmí se průmyslovými krmivy. Proto i “divoké” maso je nabité zdravím prospěšnými látkami a dopřát si jej mohou všichni vyznavači zdravého životního stylu.

X