Vynikající recepty na medailonky ze srnčího masa na 5 různých způsobů. Pochutnáte si!

Možná mnoho z vás zvěřina neláká, ale s našimi recepty na srnčí medailonky se to stoprocentně změní!

Jsou rychlé na přípravu, jednoduché a chutnají naprosto luxusně.

Máme pro vás zajímavé kombinace s brusinkami, portským vínem či hlívou královskou.

Nechte si chutnat!

Srnčí medailonky se žampionovou omáčkou

Pokud máte chuť na libové a křehké maso, rozhodně vyzkoušejte tento dokonalý recept na medailonky ze srnčího masa podávané s omáčkou ze žampionů a portského vína.

Co budete potřebovat

  • 400 g medailonků ze srnčí kýty
  • 1 lžička uzené mořské soli
  • 1 lžička uzené papriky
  • olivový olej
  • 50 g másla
  • 1 cibule, oloupaná, nahrubo nakrájená
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 500 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 1⁄2 šálku listů šalvěje
  • 1⁄2 šálku hovězího vývaru
  • 1 šálek portského vína
  • 1 lžíce kukuřičné mouky smíchaná se 2 lžícemi studené vody (pro zahuštění omáčky, je-li potřeba)
  • batátové pyré, řeřicha, baby karotka, lístky šalvěje, čerstvý tymián a petrželka, k podávání

Postup

  • Medailonky posypte uzenou mořskou solí a uzenou paprikou a zakápněte olivovým olejem.
  • Přikryjte a nechte 20 minut louhovat, případně je nechte přes noc v lednici.
  • Rozpusťte máslo na pánvi na středně vysoké teplotě a poté přidejte cibuli, česnek, žampiony a lístky šalvěje.
  • Restujte 5-8 minut, dokud žampiony nezměknou.
  • Přidejte hovězí vývar a portské.
  • Pokračujte ve vaření, dokud se tekutina nezredukuje.
  • Pomocí tyčového mixéru nahrubo rozmixujte žampionovou omáčku a nechte v ní nějaké kousky.
  • V případě potřeby zahustěte kukuřičnou moukou s vodou.
  • Zahřejte pánev na vysokou teplotu.
  • Opékejte medailonky 2 minuty z každé strany.
  • Zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat.
  • Podávejte na lůžku z batátového pyré spolu s řeřichou a baby karotkou.
  • Ozdobte orestovanými lístky šalvěje, čerstvým tymiánem a petrželkou.
Medailonky ze srnčího masa podávané s omáčkou ze žampionů a portského vína servírované na talíři s kaší, salátem a baby karotkou.
www.mindfood.com

Máme pro vás i další vynikající recepty ze srnčího masa. Pečeme, vaříme i nakládáme!

Medailonky ze srnčí kýty s omáčkou z hlívy královské a bílého misa

Není nad rychlé a snadné pokrmy. A přesně takový je tento recept, ačkoli to tak dle názvu možná nezní. Křehké srnčí medailonky se připravují ve stejné pánvi jako omáčka, což zkracuje dobu uklízení po vaření. Navíc je to tak dobré!

Co budete potřebovat

  • 500 g medailonků ze srnčí kýty
  • 1 šálek srnčího vývaru
  • 3/4 šálku smetany ke šlehání
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 šalotky, nakrájené nadrobno
  • 3-4 snítky tymiánu
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 hlíva královská, nakrájená na požadovanou velikost (můžete nahradit jakýmkoli jiným druhem houby)
  • 2 lžíce bílé miso pasty
  • 2 lžíce mirinu
  • 1/2 šálku strouhaného parmazánu
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 lžička červených chilli vloček
  • 4 lžíce másla
  • olivový olej

Postup

  • Odstraňte z medailonků veškerou stříbrnou kůži.
  • Opláchněte a osušte.
  • Každý medailonek dochuťte vydatným množstvím soli a pepře.
  • Rozpalte velkou litinovou pánev na středně vysokém plameni.
  • Když je pánev rozpálená, přidejte 2 lžíce másla a kápněte olivový olej.
  • Vložte medailonky do pánve a opékejte 4-5 minut z každé strany.
  • Vyjměte z pánve a dejte stranou na talíř.
  • Snižte plamen na nízký.
  • Do pánve přidejte 1 lžíci másla.
  • Poté přidejte šalotku.
  • Restujte asi 1 minutu za stálého pohybu pánví, aby se šalotka nepřipálila.
  • Dále přidejte houby, česnek a 1 lžíci másla.
  • Restujte, dokud houby nezískají krásně zlatavou barvu (asi 1-2 minuty).
  • Pozor, ať se česnek nepřipálí.
  • V případě potřeby pokapejte trochou olivového oleje.
  • Přidejte sůl, pepř a červené chilli vločky.
  • Přilijte mirin.
  • Promíchejte a poté přidejte snítky tymiánu.
  • Nechte vařit asi 1 minutu.
  • Přidejte vývar a přiveďte k mírnému varu (asi 3-4 minuty).
  • Vmíchejte miso pastu.
  • Poté přidejte citronovou šťávu.
  • Za stálého míchání pomalu přilévejte smetanu a poté přisypte parmazán.
  • Vařte asi 3-4 minuty na mírném ohni.
  • Přidejte medailonky zpět do pánve s omáčkou nebo, chcete-li, nakrájejte medailonky a přelijte omáčkou.
  • Ozdobte na tenké plátky nakrájenou jarní cibulkou a dalším parmazánem (volitelně).
  • Můžete podávat s rýží nebo opečenými bramborami a zeleninou.
  • Užijte si to!
Medailonky ze srnčího masa s krémovou omáčkou v pánvi s vařečkou.
www.mauinuivenison.com

Možná uvítáte i naše recenze elektrických sporáků. Kdo vyhrál v našem srovnání? 


Srnčí medailonky s pepřovou omáčkou

Snad každý z nás miluje kombinace dobrého masa a lahodné pepřové omáčky. A o tom je i následující recept! Medailonky ze srnčího masa podávané s omáčkou z čerstvě mletého černého pepře si oblíbíte.

Co budete potřebovat

  • 250 g srnčích medailonků
  • 2 šalotky, nakrájené na kostičky
  • 110 g másla
  • ⅔ šálku vývaru z hovězích kostí
  • sůl podle chuti
  • čerstvý mletý černý pepř podle chuti

Postup

  • Na středním plameni rozehřejte ve velké pánvi ⅓ másla.
  • Když je máslo horké, opékejte všechny strany medailonků, dokud jejich vnitřní teplota nedosáhne 63 stupňů Celsia.
  • Medailonky vyjměte z pánve a nechte 10 minut odpočívat.
  • Zvyšte plamen a přidejte na pánev další ⅓ másla.
  • Když je máslo horké, přidejte nakrájenou šalotku a restujte, dokud nezesklovatí.
  • Přidejte vývar z hovězích kostí a vařečkou seškrábejte kousky na dně pánve.
  • Přidejte zbývající ⅓ másla na pánev.
  • Omáčku dochuťte velkým množstvím čerstvě namletého pepře.
  • Snižte plamen a míchejte, dokud se směs nezíská konzistenci podobnou omáčce.
  • Medailonky nakrájejte a servírujte s omáčkou z černého pepře.
  • Posypte trochou soli.
  • Dobrou chuť!
Medailonky ze srnčího masa s omáčkou z čerstvě mletého černého pepře na pánvi.
www.forceofnature.com

Medailonky ze srnčího masa s brusinkovou omáčkou a bramborovou kaší s lanýži

Tak tohle je naprostá bomba! Pokud se chcete předvést, před těmi nejnáročnějšími strávníky, naservírujte jim tuhle delikatesu a uvidíte, že si maximálně pochutnají. Srnčí medailonky servírované s omáčkou z brusinek a červeného vína a podávané s kaší z brambor s lanýži. Mňam!

Co budete potřebovat

Na bramborovou kaši:

  • 1 nakládaný lanýž (ze sklenice)
  • 600 g moučných brambor
  • sůl
  • 100 ml mléka
  • 1 špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • 60 g másla
  • 2 lžíce lanýžového oleje

Na srnčí medailonky:

  • 8 srnčích medailonů (každý o hmotnosti asi 80 g)
  • hrubě mleté ​​pepř
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 8 bobkových listů
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 100 ml červeného vína
  • ½ červené cibule
  • 125 ml srnčího vývaru
  • 200 g sušených brusinek
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 snítky rozmarýnu
  • kukuřičný škrob

Postup

  • Lanýže sceďte v cedníku a sesbírejte veškerou tekutinu.
  • Brambory oloupejte, opláchněte a vařte ve vroucí osolené vodě asi 25 minut.
  • Brambory sceďte a dejte stranou.
  • Mléko se špetkou soli, muškátovým oříškem a máslem přiveďte k varu.
  • Uvařené brambory rozšťouchejte šťouchadlem na brambory přímo v mléce, přidejte 50 ml nasbírané lanýžové tekutiny a přidejte k bramborám.
  • Dochuťte solí a pepřem podle chuti a udržujte v teple.
  • Nakládaný lanýž nasekejte nadrobno a smíchejte s lanýžovým olejem.
  • Medailonky opláchněte, osušte a posypte hrubě mletým pepřem.
  • Na pánvi rozehřejte olej a medailonky opečte z obou stran.
  • Vyjměte z pánve a udržujte v teple.
  • Na stejné pánvi opečte bobkové listy, vyjměte je a udržujte v teple.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  • Opláchněte rozmarýn a osušte.
  • Do stejné pánve přidejte brusinky, pomerančovou kůru, rozmarýn a nakrájenou cibuli a několik minut restujte.
  • Polijte pánev vínem a redukujte, dokud se téměř všechno víno neodpaří.
  • Přidejte vývar a vařte 10 minut na mírném ohni.
  • Odstraňte rozmarýn z pánve.
  • Smíchejte kukuřičný škrob s trochou studené vody a přidejte do pánve.
  • Na teplý talíř naaranžujte bobkové listy a poklaďte srnčími medailonky.
  • Maso pokapejte brusinkovou omáčkou.
  • K masu servírujte bramborovou kaši a ozdobte nakrájenými lanýži.
  • Ihned podávejte.
Medailonky ze srnčího servírované s omáčkou z brusinek a červeného vína a podávané s kaší z brambor s lanýži na talíři s příborem.
www.eatsmarter.com

Restované srnčí medailonky s ovocnou omáčkou s balzamikem

Už jen z názvu tohoto receptu se vám musí sbíhat sliny. Lahodné opečené medailonky ze srnčího masa jsou podávané s omáčkou z bobulovitého ovoce, balzamika, červeného vína a švestkového džemu a jako bonus ozdobené rozdrobeným modrým sýrem. Nezní to dokonale?

Co budete potřebovat

  • 1 kg srnčích medailonků o šířce cca 10 cm a tloušťce 1 cm
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky nasekaných čerstvých listů rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 šálku suchého červeného vína
  • 1/4 šálku balzamikového octa
  • 1 lžíce švestkového džemu
  • 3 lžíce vychlazeného másla, nakrájeného na kousky
  • 3/4 šálku čerstvého bobulovitého ovoce jakéhokoli druhu
  • 1/4 šálku rozdrobeného modrého sýra

Postup

  • Maso rovnoměrně osolte a opepřete.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokém plameni.
  • Přidejte maso a opékejte asi 1 – 2 minuty z každé strany.
  • Přidejte rozmarýn, česnek, víno, balzamikový ocet a švestkový džem.
  • Po 1 minutě maso vyjměte a udržujte v teple.
  • Zredukujte množství tekutiny na několik polévkových lžic.
  • Všlehejte vychlazené máslo, dokud se nerozpustí.
  • Okamžitě stáhněte pánev z ohně a vmíchejte bobulovité ovoce.
  • Na talíře naaranžujte medailonky, zalijte omáčkou a posypte rozdrobeným modrým sýrem.
Pečené medailonky ze srnčího masa podávané s omáčkou z bobulovitého ovoce, balzamika, červeného vína a švestkového džemu a ozdobené rozdrobeným modrým sýrem. Vše je servírováno na talíři s kaší a fazolkami.
www.sportingchef.com

Toužíte po netradiční pochoutce? Inspirujte se i našimi skvělými recepty na bažanta. Máme pro vás varianty na víně, na divoko či s kaštanovou nádivkou. Ať se rozhodnete pro kteroukoli, vždy si pochutnáte!

A jak se vám naše dnešní recepty na srnčí medailonky líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X