Hustý krém, který zahřeje 

Pokud si k hlavnímu jídlu uvaříte hustou smetanovou polévku a doplníte například kouskem pečiva, zaručeně vás zahřeje nejen vnitřně, ale i na duši. Poctivá polévka rozproudí krev a dodá organismu novou chuť do života. 

Výbornou volbou může být tradiční boršč, který se připravuje nejen v Rusku a na Ukrajině v zimním období na několik způsobů. Vyberte si variantu se smetanou, s masem či bez, možností je několik. Stačí si jen vybrat ten správný recept na boršč.

Smetanové polévky s masem nebo bez?

Krémová polévka lze uvařit prakticky z jakýchkoliv surovin, základním předpokladem je všechno ve správnou chvíli rozmixovat a podle chuti a potřeby zahustit. 

Při přípravě využijete skutečně všechno - od nejrůznějších druhů zeleniny, které lze vzájemně kombinovat, před rybí maso, luštěniny, vnitřnosti až po zbytky tvrdého chleba. Nebojte se experimentovat, fantazii se meze nekladou!

Hustý polévkový krém je ideální volbou také pro vegetariány a vegany- z trochy zeleniny a například kokosového mléka vykouzlíte za několik minut lahodnou polévku, která navíc poslouží i jako hlavní jídlo. Co třeba vyzkoušet krémovou polévku z dýně nebo lahodný brokolicový krém na několik způsobů?

Tip pro labužníky: studená polévka

Zejména v horkém létě často nemáme chuť na teplé jídlo, ale znáte to: polévka je grunt… Vyzkoušejte některý z originálních receptů na fantastické polévky na studeno. Vznikly v přímořských zemích přesně proto, aby vás osvěžily a zároveň dodaly potřebné živiny jako klasická polévka.

X