Oblíbené recepty na bábovku

Bábovka patří mezi nejoblíbenější sladké moučníky, protože je rychlá na přípravu a existuje mnoho variant, takže může být pokaždé jiná. Pokud chcete vsadit na klasiku, babiččina mramorovaná bábovka jistě nezklame. Nadýchaná bábovka s mletými oříšky nebo třená bábovka jsou také velmi oblíbené.

Pokud máte radši vláčnější buchty, tvarohová bábovka je pro vás to pravé. Díky tvarohu je hutnější a těžší, ale rozhodně ne suchá. Bábovka s tvarohem je klasika, ale můžete vyzkoušet i další varianty- do těsta místo tvarohu přidejte kefír, podmáslí nebo jogurt. Vláčnosti dosáhnete také použitím vhodného tuku- máslová nebo olejová bábovka se budou vždy rozplývat na jazyku.

Bábovka dobře vypadá a proto ji můžete připravit i při slavnostních příležitostech. V takových případech nešetřete na surovinách- místo mléka použijte smetanu a luxusní šlehačková bábovka je na světě.

Pokud rádi experimentujete a zkoušíte nové chutě, i bábovku můžete připravit tentokrát trochu jinak. Vyzkoušejte třeba fantastickou bábovku z dýňového těsta nebo jiné netradiční recepty. Uvidíte, že sklidíte úspěch.

5 tipů na nejlepší bábovku

  • Bílky a žloutky našlehejte zvlášť, bábovka bude nadýchaná
  • Do tvarohové bábovky vždy použijte tučnější tvaroh, bude pěkně vláčná
  • Oříšková bábovka bude chutnat ještě lépe, pokud do ní použijete celozrnnou nebo konopnou mouku
  • Tvarohová bábovka nikdy nebude nadýchaná- nemusíte do ní přidávat prášek do pečiva
  • Formu na bábovku nikdy neplňte až po okraj, mohla by vytéct a začít se připalovat na dvě trouby. Pokud máte moc těsta, upečte z něj třeba pár muffinů.
¨