Jak připravovat telecí maso

Telecí maso je velmi jemné a dobře se s ním v kuchyni pracuje. Jeho využití je opravdu pestré- klasikou je tradiční Vídeňský řízek, který je podle původních předpisů právě z telecího. Můžete vyzkoušet i další varianty přípravy telecího masa- v omáčce, v podobě rolády nebo jako plátek na přírodno. 

Oblíbená jsou také telecí játra, která se připravují stejně jako ostatní druhy jater- smažená či dušená na cibulce. 

Vyzkoušejte i další vnitřnosti z telete, jako např. srdíčka, která se hodí nejen do vývaru.

Jaká příloha se nejlépe hodí k telecímu

Díky univerzálnímu využití telecího masa je snadné také kombinování s vhodnou přílohou. Pokud vaříte telecí v omáčce, servírujte jej s knedlíkem, nejlépe houskovým, který dobře saje přebytečnou tekutinu.

Pokud připravujete telecí řízek nebo obdobně upravený plátek, ideální přílohou budou brambory v nejrůznějších formách- od klasického vařeného bramboru až po oblíbený bramborový salát.

Telecí jatýrka potom nejlépe vychutnáte s plátkem čerstvého chleba nebo bramborem.

¨