Slepičí vývar- král všech polévek

Pomalu vařený vývar je nejen ozdobou svátečního menu, ale i základem mnoha dalších receptů. Pokud chcete vytvořit opravdu silný bujón s bohatou chutí, použijte maso ze slepice. Slepičí vývar má specifickou žlutou barvu a intenzivní chuť.

Abyste docílili skutečně kvalitního vývaru, vařte slepici v dostatečném množství vody na mírném ohni několik hodin. Jakmile voda začne bublat, nezapomeňte sebrat z hladiny pěnu, aby byl slepičí vývar pěkně čirý. 

Další možnosti úpravy slepičího masa

Slepice má v kuchyni opravdu bohaté využití. Díky tomu ji můžete připravovat často a pokaždé jinak- její chuť se hned tak neomrzí.

Vyzkoušejte třeba výborný drůbeží guláš- je lehčí a stravitelnější než klasický guláš z hovězího či vepřového masa a má specifickou chuť.

Slepičí maso se výborně hodí ke smažení. Je to nejrychlejší příprava a pokud necháte na plátku slepičího masa i kousek kůže, výsledkem bude křupavá pochoutka. Nevíte, jak na to? Připravte si některý z receptů na smaženou slepici.

Maso ze slepice je velice oblíbené také v zahraniční kuchyni. Exotické pochoutky ve stylu karí jsou nabité chutí a přitom se nejedná o nic složitého- dušené slepičí maso v hutné omáčce se spoustou voňavého koření. 

Slepici můžete samozřejmě péct i celou ve stylu kachny nebo husy. Pokud použijete divoké koření na zvěřinu, jako je jalovec či bobkový list, vykouzlíte výbornou pochoutku v mysliveckém stylu, která se bude ovšem péct podstatně kratší dobu.

Využijte i další části slepice, jako jsou vnitřnosti. Ty se hodí nejen do slepičího vývaru, ale také jako základ rychlého jídla. Ze slepičích jater potom vykouzlíte nejen smaženou klasiku, ale třeba i rychlou chuťovku k pivu.

¨