Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 l slepičího vývaru ( může být z kostky ),1 pórek,1 vařená mrkev,65 g másla,65 g měkkého sýra,90g polohrubé mouky,90 g strouhaného sýra,1 žloutek,3 lžičky rajského protlaku,necelá lžička sušeného droždí,2 lžíce másla nebo oleje
Postup receptu
- Smícháme máslo se žloutkem,sýrem,moukou,droždím,strouhaným sýrem a rajským protlakem
- Uhněteme těsto a vložíme do chladu nejméně na 30 minut
- Z těsta tvarujeme nočky a vaříme v osolené vodě 3-5 minut
- Po uvaření je necháme oschnout a osmažíme je na másle či oleji
- Pórek a mrkev nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do vroucího vývaru,vaříme 2 minuty
- Noky podáváme na talířích přelité vývarem