Recepty na přílohy
Jsou přesně tím, čím se pokrm stává hodnotnější a bohatší. Receptů na přílohy je nespočetné množství. Pojďme si připomenout ty nejvíce tradiční, i ty méně známé. Možná budete překvapeni, když objevíte něco nového!
Dokonalé recepty na knedlíčky z jater! Jendou ochutnáte a naprosto jim propadnete
Zkuste naše recepty na nádivku z ořechů nasladko i na slano. Jakou variantu vyzkoušíte jako první?
Výborné recepty na rizoto jako z Itálie pro každodenní vaření. Jednoduché a rychlé jídlo
Výborné recepty na pečení v domácí pekárně na jednom místě. Vyzkoušejte ty nejlepší varianty!
Úžasné recepty ze sladkých brambor. Od hranolek až po koláč, vybere si každý!
Vyzkoušejte recepty na anglický pudink, který je skvělý jako příloha ke guláši nebo místo pečiva na pomazánku
Jaké Recepty na přílohy hledáte?
Zelenina
Jako příloha je vhodně zvolena, pokud od jídla očekáváme maximální přísun živin v nízkokalorické podobě. Ideální je nejen při redukční dietě, ale i jako součást zdravých jídelníčků. Na výběr máme opravdu široké spektrum. Od brambor, po cuktetu, květák, brokolici, lilek, dýni, patizon a další. Ochutnejte recepty na zeleninové přílohy v těch nejlepších podobách.
Luštěniny
Čočka, hrách, cizrna, fazole a sója. Můžete si ji připravit k mnoha pokrmům. Jelikož jsou bohaté na bílkovinu, neměla by se tato příloha volit k vydatným masitým jídlům. Pravdou je, že legendární chilli con carne je opravdu dobré, že?
Obilniny
Patří zde nejznámější rýže, ale i produkty pšenice, prosa a ječmenu. Nejznámější jsou:
- Kuskus - spařená krupice z pšenice, prosa či ječmenu
- Jáhly - loupané proso
- Kamut - pradávný druh pšenice s mnohem vyšším podílem živin
- Špalda - zdravější druh pšenice
- Bulgur - pomletá semena naklíčené špaldy
K dalším obilninám vhodným pro přílohy patří i oves či kukuřice.
Už jste někdy ochutnali recepty s kuskusem či bulgurem? Dají se perfektně kombinovat s omáčkou, zeleninou i masem. Příprava je navíc velmi rychlá.
Přílohy z bílé mouky
V této kategorii musíme vyzdvihnout knedlíky. V české kuchyni patří k neodmyslitelným přílohám. Kynuté, bramborové, tvarohové. Jí se ve slaných i sladkých podobách. Inspirujte se tipy, jak udělat lahodný domácí knedlík v různých podobách.
Dále zde patří těstoviny, noky nebo halušky.
Vydatné rostliny
Na místo příloh musíme posadit i rostlinné druhy. Oblibou se může stát quinoa, tapioka nebo pohanka. Podívejte se na tipy, jak využít pohanku.