Recepty na přílohy
Jsou přesně tím, čím se pokrm stává hodnotnější a bohatší. Receptů na přílohy je nespočetné množství. Pojďme si připomenout ty nejvíce tradiční, i ty méně známé. Možná budete překvapeni, když objevíte něco nového!
Inspirujte se recepty na zeleninovým pokrmem Ratatouille! Uvařte si tento zdravý pokrm, který je do hodiny hotový. Dobrou chuť! :) Hledáte múzu pro vaření? Ať chcete vyzkoušet novou polévku, přílohu nebo chuťovku, ochutnejte batáty. Recepty s nimi vás mile překvapí. Inspirujte se! Hledáte inspiraci na nové recepty z domácí pekárny? Pojďte si upéct domácí chléb i jiné pečivo. Je libo celozrnný, žitný, špaldový nebo bílý? Inspirujte se našimi nejlepší recepty z cibule! Jedná se o skvělý druh zeleniny, který vám pomůže se spoustou nemocí. Uvařte si dobré jídlo právě teď! Houskové knedlíky. Tradiční příloha ke všem gulášům. Dají se koupit téměř všude, ale proč si nějaké nevyrobit? Jsou snadné a budou vám více chutnat. Máte chuť na gnocchi, noky nebo halušky? Máme pro vás hned 5 skvělých receptů! Inspirujte se u nás. Máme recepty s masem i bez masa!
Jaké Recepty na přílohy hledáte?
Zelenina
Jako příloha je vhodně zvolena, pokud od jídla očekáváme maximální přísun živin v nízkokalorické podobě. Ideální je nejen při redukční dietě, ale i jako součást zdravých jídelníčků. Na výběr máme opravdu široké spektrum. Od brambor, po cuktetu, květák, brokolici, lilek, dýni, patizon a další. Ochutnejte recepty na zeleninové přílohy v těch nejlepších podobách.
Luštěniny
Čočka, hrách, cizrna, fazole a sója. Můžete si ji připravit k mnoha pokrmům. Jelikož jsou bohaté na bílkovinu, neměla by se tato příloha volit k vydatným masitým jídlům. Pravdou je, že legendární chilli con carne je opravdu dobré, že?
Obilniny
Patří zde nejznámější rýže, ale i produkty pšenice, prosa a ječmenu. Nejznámější jsou:
- Kuskus - spařená krupice z pšenice, prosa či ječmenu
- Jáhly - loupané proso
- Kamut - pradávný druh pšenice s mnohem vyšším podílem živin
- Špalda - zdravější druh pšenice
- Bulgur - pomletá semena naklíčené špaldy
K dalším obilninám vhodným pro přílohy patří i oves či kukuřice.
Už jste někdy ochutnali recepty s kuskusem či bulgurem? Dají se perfektně kombinovat s omáčkou, zeleninou i masem. Příprava je navíc velmi rychlá.
Přílohy z bílé mouky
V této kategorii musíme vyzdvihnout knedlíky. V české kuchyni patří k neodmyslitelným přílohám. Kynuté, bramborové, tvarohové. Jí se ve slaných i sladkých podobách. Inspirujte se tipy, jak udělat lahodný domácí knedlík v různých podobách.
Dále zde patří těstoviny, noky nebo halušky.
Vydatné rostliny
Na místo příloh musíme posadit i rostlinné druhy. Oblibou se může stát quinoa, tapioka nebo pohanka. Podívejte se na tipy, jak využít pohanku.