Jehněčí maso se tradičně připravuje na Velikonoce, není však důvod s jeho konzumací čekat celý rok. Vyzkoušejte vynikající recepty, díky kterým si jehněčí maso zamilujete.

Jak připravovat jehněčí maso

Jehněčí maso je velmi mladé maso, které je bohaté na živiny. Díky vysokému obsahu minerálních látek a proteinů je odborníky doporučováno k častější konzumaci, než třeba maso vepřové. Jelikož jde ale o maso z mladých zvířat, je cenově náročnější a také ho ne vždy a všude seženete. Když už tedy investujete do jehněčího svůj čas i peníze, pohrajte si trochu s jeho přípravou a připravte některou z delikates.

Pokud fandíte letnímu grilování, pak byste neměli na jehněčí maso zapomínat. Vynikající jsou například grilované jehněčí kotletky, které v kombinaci s čerstvým salátem a křupavými hranolky spolehlivě nadchnou každého strávníka. Díky použití kvalitního masa si navíc přijdou na své i vyznavači zdravého životního stylu.

Jehněčí po česku i ve světě

Zatímco u nás se konzumace jehněčího masa často omezuje jen na Velikonoční svátky, jinde ve světě patří jehněčí k běžně používaným druhům mas. Nám nejbližší je pravděpodobně řecká kuchyně, které jehněčí používá v celé řadě tradičních pokrmů.

Vyzkoušejte oblíbené řecké pochoutky s jehněčím, jak je znáte z letní dovolené. Mezi nejznámější patří tradiční musaka, kterou si snadno připravíte i u vás doma.

Pokud máte raději českou klasiku, z jehněčího si připravíte i vynikající řízek nebo špíz.

¨