Cuketa ve slané kuchyni

Jaké recepty s cuketou patří mezi vaše nejoblíbenější? Dají se z ní udělat výborné polévky. Už jste je někdy zkoušeli? Inspirujte se našimi polévkami z cukety na 5 způsobů

Můžeme si taktéž připravit lahodný hlavní chod. Máte rádi zapečená jídla? Pak byste zajisté ocenili tipy na lahodnou zapečenou cuketu. A když jste ve shonu a nevíte, kdy navařit, vyzkoušejte nějakou rychlovku. Co třeba smažené cuketové placičky? Jsou hotové raz dva a navíc jsou výborné. 

Na své si přijdou i vegetariáni. Z této zeleniny se dá vykouzlit výborný hlavní chod. Třeba čína z cukety bez masa je opravdu lahodná. 

A co dalšího se z ní ve slané variantě dá ukuchtit? Na předkrmech si můžete také pochutnat. Třeba cuketové rolky plněně různými druhy náplně jsou velice nápadité. Dále pak ji využijete v omáčkách, či jako doplněk k masitým pokrmům. 

Ve sladké kuchyni si našla své místo

Ve slané kuchyni, asi i díky své chuti, původně zaujímala svou pozici. Někdo odvážný však jednoho dne dostal chuť na něco sladkého. A neměl nic než cuketu. Ten příběh byl možná jiný, ale zrodilo se z toho něco velice chutného. 

Existuje spousta slaďoučkých variant, ale už jste vůbec někdy zkoušeli moučníky z cukety nasladko? Cuketa moučníkům dodá šťávu a vláčnost. Inspirujte se našimi výbornými cuketovými koláči a pochutnejte si!

Dopřejte si vitamínovou dobrotu

Povyšte své pokrmy na vyšší výživovou úroveň! Cuketa obsahuje vitamíny A, B, C a E. Z minerálů pak fosfor, draslík, železo, magnezium, vápník, měď a zinek. Jejím přidáním do jídel si zvýšíte i příjem těchto prospěšných látek.

¨