Neodolatelné recepty na rolády s cuketou na 5 různých způsobů. Na slano i na sladko!

Cuketa se dá využít ve spoustě slaných i sladkých pokrmech.

My jsme si pro vás dnes připravili inspiraci v podobě 5 lahodných receptů na cuketové rolády.

Zkuste nízkosacharidovou variantu s ricottou, sladkou s kakaem a šlehačkou nebo třeba s uzeným lososem.

Všechny chutnají božsky!

Cuketová roláda se šunkou a sýrem

Tento lahodný předkrm je bez lepku a připravuje se z čerstvé cukety, vajec a sýra, takže se jedná o pokrm bez přebytečných kalorií a sacharidů. Skvělé dietní jídlo!

Co budete potřebovat

  • 2 cukety
  • 3 vejce, rozšlehaná
  • 1 šálek parmazánu, nastrouhaného
  • sůl
  • pepř
  • 200 g sýra Philadelphia
  • 200 g plátků šunky

Postup

  • Nastrouhejte cuketu a přidejte ji do velké mísy.
  • Přidejte rozšlehaná vejce, parmazán a dochuťte solí a pepřem.
  • Dobře promíchejte.
  • Plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozprostřete cuketovou směs.
  • Vložte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte 20 minut.
  • Na upečenou cuketovou směs rozetřete sýr a přidejte plátky šunky.
  • Srolujte od strany, která je vám nejblíže směrem k opačné straně.
  • Dejte na 60 minut do lednice a před podáváním roládu nakrájejte na tenké plátky.
  • Dobrou chuť!
Nakrájená roláda z cukety se šunkou a sýrem.
www.sodelicious.recipes

Vyzkoušejte také naše recepty na cuketovou bábovku v 6 různých variantách. Vyzkoušejte verzi s mrkví, čokoládou či skořicí. Jako bonus pro vás máme i slanou bábovku s lososem!

Roláda z cukety plněná uzeným lososem

Bezkonkurenční cuketová roláda plněná směsí uzeného lososa a crème fraîche potěší celou vaši rodinu! Skvělý způsob, jak do dětí dostat trochu neoblíbené zeleniny.

Co budete potřebovat

  • 500 g cukety
  • 4 střední vejce, oddělená na žloutky a bílky
  • 3 lžíce nasekaných bylinek (majoránka, máta, petrželka)
  • jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 3 lžíce čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 400 g uzeného lososa
  • 200 ml crème fraîche
  • čerstvá citronová šťáva, podle chuti
  • kajenský pepř
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  • Vymažte tukem a vyložte pečícím papírem plech o rozměrech 20 x 30 cm.
  • Cuketu nastrouhejte nahrubo.
  • Nasypte do cedníku spolu se solí a nechte 30 minut.
  • Opláchněte a vyždímejte.
  • Všlehejte žloutky, bylinky a parmazán a dochuťte solí a pepřem.
  • V samostatné misce ušlehejte bílky se špetkou soli do tuha a poté je pomocí velké kovové lžíce vmíchejte do cuketové směsi.
  • Nalijte na připravený plech, směs rychle urovnejte a rozprostřete ji do rohů.
  • Pečte 10 – 12 minut, dokud těsto neztuhne a nebude světle zlatohnědé.
  • Rozdrťte 2/3 uzeného lososa v kuchyňském robotu s trochou citronové šťávy
  • Přidejte crème fraîche a několikrát promixujte, dokud nebudete mít téměř hladkou směs.
  • Dochuťte solí, kajenským pepřem a citronovou šťávou.
  • Zbylého lososa nakrájejte a promíchejte s rozmixovanou směsí.
  • Zakryjte a uložte do lednice, dokud nebude potřeba.
  • Když je cuketové těsto upečené, vyklopte ho na čistou utěrku.
  • Pečicí papír opatrně sloupněte a z kratší strany volně srolujte do rolády.
  • Nechte vychladnout.
  • Vychladlou roládu opatrně rozviňte a potřete lososovou náplní.
  • Za pomocí utěrky znovu srolujte roládu z krátké strany a poté ji opatrně přeneste na servírovací talíř, švem dolů.
  • Zakryjte a nechte v lednici, dokud nebudete připraveni k podávání.
  • Nakrájejte na silnější plátky a podávejte s lehkým salátem.
Nakrájená roláda z cukety plněná směsí uzeného lososa a crème fraîche.
www.smokedsalmon.co.uk

Možná využijete i naše recenze nejlepších digestoří, kde vám poradíme, jak si správně vybrat!


Kakaová roláda z cukety se šlehačkou

Neuvěřitelně jednoduchý moučník připravený ze zdravé cukety zachutná nejen vašim dětem. Má úžasnou vláčnou texturu a není přeslazený. Připravte si ho i vy!

Co budete potřebovat

  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky mandlového extraktu
  • 1 šálek hladké mouky
  • 3/4 šálku cukru
  • 1/2 šálku kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 šálek nahrubo nastrouhané cukety

Na náplň:

  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 šálku moučkového cukru plus navíc na posypání

Postup

  • Ve velké míse prošlehejte vejce, vanilkový extrakt, mandlový extrakt a cukr.
  • Smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl ve střední misce.
  • Do vaječné směsi přidejte suché ingredience a dobře promíchejte.
  • Vmíchejte nastrouhanou cuketu.
  • Těsto rozetřete na vymaštěný a pečícím papírem vyložený pekáč o rozměrech 38 x 25 cm.
  • Pečte při 175 C po dobu 10 až 15 minut, nebo dokud těsto při lehkém dotyku nevyskočí.
  • Vyjměte těsto z trouby a přendejte na plátěnou utěrku posypanou moučkovým cukrem.
  • Odloupněte pečící papír a srolujte, začněte kratší stranou.
  • Nechte zcela vychladnout na mřížce.
  • Vyšlehejte smetanu.
  • Přimíchejte moučkový cukr a vanilkový extrakt.
  • Jemně rozbalte těsto a rozprostřete na něj náplň do vzdálenosti 2,5 cm od okrajů.
  • Znovu srolujte a položte na servírovací talíř stranou švem dolů.
  • Poprašte moučkovým cukrem.
  • Nechte chladit až do podávání.
  • Užijte si to!
Čokoládová roláda plněná šlehačkou na talířku.
www.commonsensehome.com

Je libo také naše luxusní recepty na rolády z piškotů podle cukrářských mistrů, které snadno zvládnete i doma? Pojďme se na ně společně podívat!

Nízkosacharidová cuketová roláda s ricottou

Tato zdravá nízkosacharidová roláda z cukety plněná ricottou, česnekem a čerstvým koprem je úžasný předkrm, který chutná stejně dobře, jako vypadá. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • 3 cukety
  • 6 vajec
  • sůl
  • černý pepř
  • 350 g sýra ricotty
  • 3 stroužky česneku
  • 1 malý svazek čerstvého kopru

Postup

  • Jednu cuketu nastrouhejte najemno.
  • Ve velké míse ručním mixérem vyšlehejte 6 vajec s trochou soli a černého pepře do
  • Nastrouhanou cuketu přidejte k vejcím a promíchejte.
  • Pomocí mandolíny na 175 °C a plech vyložte pečícím papírem.
  • Cuketovo-vaječnou směs nalijte na připravený plech a směs rovnoměrně rozdělte.
  • Navrch naaranžujte plátky cukety tak, aby se mírně překrývaly.
  • Vršek posypte trochou soli a pečte v předehřáté troubě 20 minut.
  • Ve velké míse smíchejte 350 gramů ricotty, 3 nasekané stroužky česneku, 1 menší svazek jemně nasekaného kopru a sůl podle chuti.
  • Dobře promíchejte.
  • Vyjměte cuketovou vrstvu z trouby a sesuňte ji z plechu na rovný povrch.
  • Vršek zakryjte dalším kusem pečícího papíru a nechte mírně vychladnout.
  • Opatrně otočte cuketový základ a odstraňte pečící papír.
  • Po celé ploše rovnoměrně rozetřete náplň z ricotty.
  • Pomocí pečícího papíru roládu srolujte od kratší strany.
  • Cuketovou roládu zabalte do pečícího papíru a zatočte okraje.
  • Dejte na 1 hodinu do lednice.
  • Odstraňte pečící papír, nakrájejte a podávejte.
Nakrájená roláda z cukety plněná ricottou, česnekem a čerstvým koprem na talířku.
www.cook.me

Roláda z cukety plněná mletým hovězím masem

Celý pokrm v jedné lahodné roládě? Přesně takový je tento recept na cuketovou roládu plněnou skvěle ochuceným mletým hovězím masem a čedarem.

Co budete potřebovat

  • 2 cukety
  • 8 vajec
  • sůl, pepř a muškátový oříšek podle chuti
  • 3 šálky strouhaného čedaru

Na náplň:

  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce rozmarýnu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce kečupu

Postup

  • Cukety nakrájejte na plátky, osolte a nechte 10 minut odležet.
  • Změklé plátky cukety položte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Vejce, sůl, pepř a muškátový oříšek rozšlehejte ručním mixérem do krémova a směs nalijte na plátky cukety.
  • Přeneste plech do předehřáté trouby a pečte při 175 °C po dobu 15 minut.
  • Na pánvi na středním plameni rozehřejte trochu olivového oleje a opečte mleté ​​hovězí maso.
  • Přidejte cibuli, česnek, sůl, pepř, rozmarýn, rajčatový protlak a kečup a dobře promíchejte.
  • Náplň nechte 10 minut na mírném ohni za stálého míchání provařit.
  • Cuketový plát posypte nastrouhaným čedar a navrch přidejte náplň z mletého hovězího masa.
  • Pomocí pečícího papíru opatrně srolujte roládu., přeneste ji na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 175 stupních Celsia dalších 15 minut.
  • Nechte si chutnat!
Roláda z cukety plněná skvěle ochuceným mletým hovězím masem a čedarem.
www.scrumdiddlyumptious.com

Cuketa během posledních let předčila v oblibě i salátovou okurku. Pěstuje se téměř na každé zahradě a plodí neuvěřitelně hojně. Na co by si měli dát samopěstitelé pozor?
Jak cuketovou úrodu zpracovat? To vše a mnohem více se dozvíte v našem podrobném článku o cuketách!

A jak se vám naše dnešní recepty na cuketovou roládu líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X