Z jakých kousků hovězího masa můžete připravit pokrm?

Ze zadních částí krav (býků, volů, jalovic) si můžete vybrat kýtu, plec, roštěnou nebo svíčkovou. Z plece si můžete vykouzlit dušený nebo vařený kousek masa. Z roštěné pečené nebo dušené plátky a ze svíčkové třeba šťavnatý steak. 

Z přední části pak kližku, krk a droby čili vnitřnosti. Z kližky je výborný guláš, z krku se dá udělat hovězí mletý polotovar a z vnitřností si každý vybere to chutné. Někdo má určitě rád dršťky, játra, srdce nebo třeba jazyk.

Jaké přínosy má hovězí maso pro organismus? 

Hledáte inspiraci na oběd plný proteinů? To vám může zajistit pořádný kousek hovězího masa. Věnujete se pravidelné fyzické aktivitě a potřebujete vybudovat svalovou hmotu? Zkuste třeba naše recepty na hovězí roštěnou s houbami nebo bez nich

Bojujete s vyšší hodnotou cholesterolu v krvi? Dopřejte si opět hovězí maso. To je totiž bohaté na konjugovanou kyselinu lanolinovou. Hlavním účinkem této kyseliny je snížit cholesterol v krvi. Smažení masa se ale vyhněte. Spíše si vyberte vaření, dušení nebo pečení. Grilování se také nevylučuje. Ochutnejte třeba naše grilované závitky z hovězího masa.

Vitamín B3, B6, B12, selen, zinek, železo a fosfor. Tyto vitamíny a minerály jsou v hovězím mase v hojnosti obsaženy. 

Ochutnejte recepty známé i neznámé

Jaký kousek masa máte nejraději vy? A jak si jej připravujete? Máte rádi guláše s knedlíkem nebo raději minutky s grilovanou zeleninou? Inspirujte se našimi recepty s hovězím masem. Milovníci guláše mohou nakouknout, jak si udělat ten nejlepší guláš z různých druhů masa

X