Luxusní recepty na hovězí maso s pepřem 5x jinak. Jaká varianta se stane vaším favoritem?

Není nad lahodné hovězí maso!

My jsme si pro vás tentokrát připravili 5 delikátních receptů na hovězí na pepři, které ocení i ti největší gurmáni.

Oslňte svou rodinu i hosty!

Vyzkoušejte variantu s trhaným masem, asijskou restovanou směs i kvalitní steaky.

Vietnamský hovězí guláš se zeleným pepřem

Lehce pikantní omáčka s křehkými hovězími kostkami, bramborami, mrkví a čerstvým zeleným pepřem nejlépe chutná s křupavým chlebem. Její příprava je jednoduchá a zvládne ji i začátečník!

Co budete potřebovat

Na hovězí maso:

  • 700 g hovězí kližky, nakrájené na kostky asi 4 cm tlusté
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička olivového oleje (plus něco navíc)
  • černý pepř

Další ingredience:

  • 1 malá cibule, nakrájená na měsíčky
  • 3 šalotky, nakrájené na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, lisované
  • 30 g kuliček zeleného pepře
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 3/4 lžičky rajčatového protlaku
  • 2 šálky čerstvé kokosové šťávy
  • 1 šálek vody
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžičky soli (nebo více podle chuti)
  • 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
  • 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka

Postup

  • Hovězí maso nakrájejte na 4 cm silné kostky a smíchejte s 1/2 lžičky soli, 1 lžičkou sójové omáčky, 1 lžičkou olivového oleje a černým pepřem.
  • Dejte stranou.
  • Pokud máte čas, můžete maso marinovat 1-2 hodiny.
  • Cibuli nakrájejte na měsíčky, šalotku na plátky a česnek rozlisujte.
  • Pomocí hmoždíře také lehce rozdrťte 1 lžičku zeleného pepře (nebo nahrubo nasekejte nožem).
  • Do hrnce se silným dnem na středním až středně vysokém plameni přidejte olivový olej.
  • Jakmile je olej rozpálený, přidejte kostky hovězího masa a opékejte dohněda.
  • Přendejte do misky.
  • Snižte plamen na střední.
  • Do hrnce přidejte kolečka cibule a restujte, dokud se cibule nerozvoní.
  • Přidejte šalotku, česnek a drcený zelený pepř a krátce orestujte, dokud se vše nerozvoní.
  • Přidejte kostky hovězího masa zpět spolu se 2 lžičkami mouky a dobře promíchejte.
  • Poté přidejte rajčatový protlak a opět dobře promíchejte.
  • Přidejte kokosovou šťávu a vodu a jakmile se směs začne vařit, snižte teplotu na mírný var.
  • Přidejte 1/2 lžičky soli a bobkové listy.
  • Na hrnec nasaďte poklici, ale nechte ho částečně odkryté.
  • Zvolna duste, dokud nebude maso téměř měkké.
  • Přidejte do hrnce mrkev a brambory a vařte, dokud maso, brambory a mrkev nezměknou podle vašich představ.
  • Ochutnejte a upravte koření podle své chuti.
  • Můžete také upravit konzistenci omáčky přidáním vody (pro zředění) nebo mouky (pro zahuštění).
  • Přeneste do servírovacích misek a ozdobte čerstvým zeleným pepřem (volitelně).
  • Podávejte horké s vaším oblíbeným křupavým chlebem.
Lehce pikantní omáčka s křehkými hovězími kostkami, bramborami, mrkví a čerstvým zeleným pepřem na talíři a ruka, která si pečivem tuto omáčku nabírá.
www.delightfulplate.com

Zelený pepř, jemný i výrazný zároveň. V jakých pokrmech se vyplatí ho použít? V čem se jeho zpracování liší od ostatních druhů pepře? To vše a mnohem více se dozvíte v našem podrobném článku o zeleném pepři!

Hovězí steaky s krémovou pepřovou omáčkou

Luxusní a zároveň jednoduchý recept, kterým oslníte svou drahou polovičku! Kdo by odolal kvalitnímu hovězímu steaku, navíc přelitému lahodnou krémovou omáčkou s černým pepřem a brandy. Mňam!

Co budete potřebovat

  • 4 kvalitní steaky (každý o hmotnosti cca 200 – 500 g
  • sůl
  • 2 lžíce extra panenského olivového nebo řepkového oleje
  • 3 lžíce kuliček černého pepře, rozdrcené
  • 1/4 šálku jemně nakrájené šalotky nebo cibule
  • 1/4 šálku koňaku nebo brandy
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • 1/4 šálku smetany ke šlehání
  • 1/4 šálku jemně nasekané petrželky

Postup

  • Steaky z obou stran bohatě osolte a nechte je ohřát na pokojovou teplotu, asi 30 minut.
  • Ve velké litinové pánvi rozehřejte olej na vysokém plameni.
  • Když se z oleje začne kouřit, sundejte pánev z ohně.
  • Steaky osušte papírovými utěrkami (steaky se lépe opečou, když je nejprve osušíte) a vložte na rozpálenou pánev.
  • Vraťte pánev na oheň a stáhněte plamen na středně vysoký.
  • Steaky opékejte, aniž byste s nimi hýbali, alespoň 4 minuty.
  • Pokuste se zvednout steak kleštěmi a otočte jej.
  • Snižte plamen na střední.
  • Pokud se steak přilepí na pánev, nechte ho na této straně ještě minutu nebo dvě opékat.
  • Pokud chcete mít maso rare, vnitřek by měl mít teplotu 48 °C, pokud medium rare 51 až 54 °C, medium 60 °C a medium well 68 °C.
  • Jakmile je steak propečený podle vašich představ, dejte maso na plech a posypte ho velkou porcí drceného černého pepře z obou stran.
  • Zakryjte maso alobalem a nechte ho odpočinout, zatímco budete připravovat omáčku.
  • Přidejte šalotku do pánve a restujte 2 minuty.
  • Přilijte brandy a odglazujte pánev tím, že seškrábnete dno pánve vařečkou, aby se uvolnily všechny zhnědlé kousky.
  • Jakmile se brandy téměř vaří, přidejte hovězí vývar a stáhněte trochu plamen.
  • Omáčku vařte asi 4 až 5 minut.
  • Přilijte smetanu a znovu povařte.
  • Vypněte sporák a přidejte petrželku a případný zbývající černý pepř (ne více než 1 polévkovou lžíci, zbytek by měl být již použit na pepření steaků).
  • Ochutnejte a v případě potřeby dosolte.
  • Steaky přelijte omáčkou a ihned podávejte.
Hovězí steak přelitý lahodnou krémovou omáčkou s černým pepřem a brandy na talíři.
www.simplyrecipes.com

Možná se vám budou naše recenze ocelových pánví. Kdo vyhrál v našem srovnání?


Trhané hovězí s pepřem na červeném víně

Připravte si toto dokonalé trhané hovězí maso s červeným vínem a černým pepřem! Je to lahůdka a stačí vám na to pouze zapékací miska a trouba.

Co budete potřebovat

  • 500 – 700 hovězí kližky s kostí
  • 1 – 2 lžičky drceného černého pepře
  • štědrá špetka mořské soli
  • 4 – 5 oloupaných stroužků česneku
  • 4 – 5 snítek rozmarýnu
  • 1/2 láhve suchého červeného vína

Postup

  • Předehřejte troubu na 110 stupňů Celsia.
  • Dejte hovězí kližku do zapékací misky, která je tak akorát velká, aby se do ní maso vešlo.
  • Posypte česnekem a rozmarýnem, osolte, opepřete a zalijte červeným vínem.
  • Zapékací mísu přikryjte a vložte do trouby na 7-10 hodin.
  • Když maso vytáhnete z trouby, při sebemenším dotyku vidličky se rozpadne.
  • Podávejte se zelenou zeleninou a dýní.
  • Dobrou chuť!
Trhané hovězí maso s červeným vínem a černým pepřem na talíři s dýní a fazolkami.
www.cavemanfood.blogspot.com

Hovězí maso s černým pepřem

Hei Jiao Niu Liu je rychlý a snadný restovaný pokrm z hovězího masa, cibule a papriky ochucený ústřicovou omáčkou a spoustou černého pepře. Jedná se o čínskou klasiku luxusní chuti!

Co budete potřebovat

  • 2 lžičky celého černého pepře
  • 350 g hovězí svíčkové, nakrájené na 2 cm kostky   
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce rýžového vína
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička praženého sezamového oleje
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená na centimetrové kousky
  • 50 g červené papriky
  • 50 g zelené papriky
  • 2 velké stroužky česneku, nasekané

Postup

  • Kuličky černého pepře dejte do hmoždíře a nahrubo je rozdrťte.
  • Pokud nemáte hmoždíř, vložte kuličky pepře do mrazícího sáčku a pomocí válečku je rozdrťte.
  • V misce prošlehejte ústřicovou omáčku, rýžové víno, sójovou omáčku, sezamový olej a většinu černého pepře (trochu si odložte na ozdobu).
  • Přidejte bramborový škrob a míchejte, dokud ve směsi nezůstanou žádné hrudky.
  • Vmíchejte hovězí maso, aby se rovnoměrně obalilo a nechte ho marinovat, zatímco budete připravovat zeleninu.
  • Rozehřejte pánev na středně vysokém plameni, dokud nebude horká.
  • Přidejte rostlinný olej a poté pomocí kleští přidejte hovězí maso v jedné vrstvě.
  • Snažte se nechat v misce co nejvíce marinády.
  • Maso restujte na jedné straně dozlatova a poté otočte každý kus a opékejte druhou stranu, dokud nezhnědne.
  • Do pánve přidejte cibuli, papriku a česnek a zvyšte teplotu.
  • Za stálého míchání restujte.
  • Když cibule zesklovatí, přidejte zbývající marinádu a vše promíchejte, dokud nebude maso lesklé a rovnoměrně potažené omáčkou.
  • Podávejte s rýží a ozdobte zbylým černým pepřem (podle chuti).
Restovaný pokrm z hovězího masa, cibule a papriky ochucený ústřicovou omáčkou a spoustou černého pepře na talíři.
www.norecipes.com

Steaky s omáčkou ze zeleného pepře s bramborami

V této lahodné interpretaci francouzského pokrmu „steak au poivre“ používáme zelený pepř, který je úžasně jemný. S hrubozrnnou hořčicí, máslem a smetanou je součástí neuvěřitelně chutné omáčky, která skvěle doplňuje luxusní hovězí steaky.

Co budete potřebovat

  • 2 flank steaky
  • 230 g malých brambor
  • 230 g špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce silného hovězího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce zeleného pepře ve slaném nálevu
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice

Postup

  • Předehřejte troubu na 230 °C.
  • Vyjměte steaky z lednice, aby měly pokojovou teplotu.
  • Brambory nakrájejte na 1 cm silná kolečka.
  • Česnek oloupejte a nasekejte.
  • Dejte brambory na plech.
  • Pokapejte je olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a pořádně promíchejte.
  • Uspořádejte brambory v jedné rovnoměrné vrstvě a pečte 13 až 15 minut, nebo dokud nezhnědnou a nezměknou.
  • Vyjměte z trouby a dejte stranou.
  • Zatímco se brambory pečou, ve velké pánvi (pokud máte nepřilnavou) zahřejte 2 lžičky olivového oleje na středně vysokém plameni.
  • Přidejte špenát.
  • Vařte za častého míchání 2 až 3 minuty nebo do zvadnutí.
  • Ze špenátu vymačkejte přebytečnou tekutinu.
  • Když špenát dostatečně vychladne, přendejte ho na pracovní plochu a nasekejte nadrobno.
  • Přendejte do misky a dejte stranou.
  • Osušte steaky papírovými utěrkami a dochuťte solí a pepřem z obou stran.
  • V pánvi zahřejte 2 lžičky olivového oleje.
  • Přidejte steaky.
  • Opékejte 3 až 4 minuty z každé strany, nebo se nepropečou na požadovaný stupeň propečení.
  • Přendejte na talíř a nechte alespoň 5 minut odpočívat, přičemž v pánvi ponechte všechny opečené kousky.
  • Zatímco steaky odpočívají, rozehřejte pánev.
  • Přidejte ¼ šálku vody.
  • Vmíchejte hovězí vývar, zelený pepř, , hořčici, polovinu másla a polovinu smetany.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Vařte za častého míchání 2 až 3 minuty.
  • Přendejte do misky a odložte na teplé místo.
  • Ve stejné pánvi, kterou jste použili k přípravě omáčky, zahřejte 2 lžičky olivového oleje.
  • Přidejte česnek.
  • Restujte za častého míchání 1 až 2 minuty nebo do změknutí.
  • Přidejte nakrájený špenát a zbývající smetanu.
  • Vařte za častého míchání 1 až 2 minuty.
  • Přidejte zbývající máslo.
  • Vařte za častého míchání 30 sekund až 1 minutu.
  • Vypněte sporák a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  • Steaky, opečené brambory a krémový špenát rozdělte na 2 talíře.
  • Přelijte omáčkou.
  • Užijte si to!
Hovězí steak s krémovou omáčkou, zeleným pepřem, bramborami a špenátem na talíři.
www.blueapron.com

Máme pro vás i další recepty na flank steak 5x jinak. Nebojte se vyzkoušet nové způsoby přípravy!

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X